Poslovite se od vodnega kamna na pipah

Vodni kamen. Zdi se, da se ga ne bomo znebili nikoli. Ko končno mislimo, da smo ga iztrebili, je čez nekaj dni spet nazaj. Smeji se nam s pipe v kuhinji in vsaj z dveh v kopalnici. Mi pa se počutimo nemočne. Vsakič, ko kje zasije čista pipa, brez sledu vodnega kamna.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Preden boste vrgli puško v koruzo in se sprijaznili s tem, da je pač vodni kamen nepremagljiv, poskusite še enkrat. Obljubimo, da vam ne bo treba daleč. Le do hladilnika.

V njem imamo skoraj vedno eno najbolj učinkovitih sredstev proti vodnemu kamnu na pipi. Obloge nastanejo zaradi velike količine kalcijevega karbonata, čiščenje teh pa pogosto predstavlja zahteven zalogaj.

Govorimo o limoni. Med učinkovitimi odstranjevalci kamna je natančneje limonin sok.

Da se znebite vodnega kamna na pipah, pripravite raztopino limoninega soka in vode v razmerju 3:1. Vzemite mehko gobo in raztopino nežno vtrite na pipo ter jo pustite dve minuti, da se vodni kamen raztopi. Nato pipo temeljito sperite z vodo.

Raztopina je priporočljiva predvsem za površine s posebno obdelavo, kot so brušena medenina, mat črna kovina ali krom, pri katerih se je močnim kemikalijam ali raztopinam z vsebnostjo kisa bolje izogibati.

Je pa tudi raztopina vode in limone zelo kisla, zato je na površinah ne smemo pustiti več kot dve minuti. Tudi po raztapljanju površino dobro sperite in zloščite s suho krpo iz mikrovlaken.