Evgenija Komljanca v občinskem svetu nadomestil Matjaž Gergeta

Občinski svet Občine Izola je na 16. redni seji po podani odstopni izjavi razrešil z mesta članstva v občinskem svetu Evgenija Komljanca. Za preostanek mandatne dobe so svetniki potrdili nadomestnega člana s kandidatne liste Vasilija Žbogarja, Matjaža Gergeto.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nato je občinski svet potrdil lokacijsko preveritev – individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev, določenih v Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za vzhodno območje industrijske cone v Izoli (OPPN CMI vzhod) – za gradnjo trgovsko-poslovnega objekta.

 

Seja se je nadaljevala z obravnavo predloga druge dopolnitve Letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Izola za leto 2024, katerega cilj je zagotoviti gospodarno rabo in optimizirati ekonomske učinke ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Izola, obenem pa realizirati prihodke proračuna z naslova prodaje stvarnega premoženja. Občinski svet je predlog sprejel.

 

Sledila je obravnava predloga razporeditve presežkov javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vojke Šmuc Izola, ki so ga svetniki sprejeli. Sredstva v vrednosti okrog 22.000 evrov bodo namenjena za investicijsko-vzdrževalna dela in nakup opreme.

 

Občinski svet je nadalje obravnaval in sprejel predlog Sklepa o določitvi cene prilagojenega programa predšolske vzgoje v javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu Vrtec Mavrica Izola. Vrtec namreč izpolnjuje pogoje za izvajanje prilagojenega programa v enoti Školjka. Razvojni oddelek je odprt od septembra letos, vanj je vključenih pet otrok. Strošek občine bo odvisen od števila otrok v razvojnem oddelku in višini subvencije za starše glede na dohodkovni razred. Za starše sicer velja kot osnova za plačilo veljavna cena vrtčevskega programa.

 

Nazadnje je občinski svet potrdil predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Z mesta člana v tej komisiji in v Odboru za okolje in prostor je bil razrešen Evgenij Komljanec, za nadomestnega člana pa imenovan Matjaž Gergeta. Prav tako je prišlo do sprememb s Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Po odstopu predstavnic Vrtca Mavrica Izola in vrtca Danteja Alighierija z italijanskim učnim jezikom ter pred tem še predstavnika Upravne enote Izola, so bili imenovani nadomestni člani: Tjaša Dečman MislejLuana Rivič in Martina Langus.