Prava vojna v Genovi: v spopadu med navijači ranjeni 4 policisti

V včerajšnjem derbiju med kluboma Genoa in Sampdoria v osmini finala italijanskega nogometnega pokala so bili v središču navijači obeh ekip. Ti so se spopadli pred, med in po derbiju. Najprej so se spopadli nekaj ur pred tekmo in se obmetavali z dimnimi bombami, smetnjaki in prometnimi znaki, pri čemer so bili poškodovani štirje policisti, nemiri so se nadaljevali med tekmo, po njej pa je bilo v spopadu med navijači in policisti lažje poškodovanih 15 oseb.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nekaj ur pred včerajšnjo večerno tekmo osmine finala italijanskega nogometnega pokala med kluboma  Genoa in Sampdoria se je v bližini stadiona v Genovi srečalo okoli sto navijačev obeh ekip in začeli so se spopadi. Prava urbana vojna, v kateri so navijači v rokah vihteli palice in v policiste metali steklenice in dimne bombe, je bila v eni uri pod nadzorom. Trgovci v okolici so preventivno spuščali rolete, da ne bi bili tudi sami tarča objestnežev.

Dve leti in pol po zadnjem derbiju na Lanterni so se v Genovi bali prav navijaških neredov, zato so se nanj dobro pripravili. Policija je okoli stadiona postavila oklepna vozila, opremljena z vodnimi topovi, da bi razgnala množico v primeru hujših izgredov. V pripravljenosti so bile dodatne policijske sile, celo helikopter, ki lahko snema ponoči.

Po tekmi lažje poškodovanih 15 ljudi

Kot poroča Ansa, je bilo v prerivanju, ki je po koncu tekme izbruhnilo pred stadionom Ferraris, lažje poškodovanih 15 ljudi. Šlo je za lažje poškodbe zaradi udarcev, pri čemer je enega navijača očitno zadela dimna bomba, ki jo je vrgel navijač nasprotne ekipe.

Med izgredi je policija ustavila dva fanta v ulici Viale Ansaldo, kjer se je po začetku spopadov skrivala skupina ultrasov s kapucami. Policisti so jih v bojni opremi lovili po stranskih ulicah. Našli in zasegli so nekaj palic in verigo, ki je služila kot orožje.

Nemiri so izbruhnili že ob koncu tekme, ko je občinstvo zapuščalo stadion. Večini navijačev je uspelo zapustiti prizorišče in se umakniti na varno, a je bil promet, zaradi strahu, da bi se spopadi preselili v druge predele mesta, na nekaterih ulicah močno oviran.