5 nasvetov za pomlajen videz obraza

Pomlajen videz obraza lahko dosežemo z nekaj preprostimi triki, ki jih lahko vključimo v vsakodnevno rutino.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mladostno in sijočo kožo ter posledično pomlajen videz obraza lahko ohranjamo tudi brez drastičnih lepotnih posegov. Dovolj je, če redno sledimo določenim korakom v negi kože.

1. Uravnotežena prehrana in pitje dovolj vode

Zdrava prehrana je ključna za ohranjanje mladostne kože. Zmanjšanje vnosa enostavnih sladkorjev lahko prepreči napihnjenost in upočasnjeno regeneracijo kože. Poleg tega poskrbite, da dnevno pijete dovolj vode, saj je hidratacija bistvena za svež in zdrav videz kože.

2. Redno čiščenje in vlaženje kože

Koža potrebuje redno nego, da ostane zdrava. Vsak večer temeljito očistite obraz s čistilnim sredstvom, ki ustreza vašemu tipu kože, s čimer odstranite nečistoče in ostanke ličil. Prav tako je pomembno, da uporabljate vlažilno kremo in ne pozabite na zaščito pred soncem, tudi v zimskih mesecih.

water gbb1792cae 1280

3. Masaža obraza

Masaža obraza je eden najboljših načinov za ohranjanje elastičnosti in mladostnega videza kože. Vsakodnevno masirajte obraz z olji ali kremami vsaj 10-15 minut. Uporabite gibe od spodaj navzgor, da stimulirate cirkulacijo, izboljšate regeneracijo celic in odpravite odvečne tekočine.

4. Termalna voda in serumi za pomlajen videz

Termalna voda in specifični serumi za obraz pomagajo dodatno hidrirati in nahraniti kožo. Ti izdelki izboljšujejo prožnost kože in ji dajejo polnost, kar pripomore k mladostnemu videzu.

5. Posvetite se tudi negi vratu

Po 28. letu starosti je še posebej pomembno, da začnete skrbno negovati tudi predel vratu, saj ta podpira obraz. Nežno masirajte vrat od dekolteja navzgor in uporabljajte izdelke za nego kože, ki zagotavljajo hidracijo in prožnost.

Še nekaj vsakodnevnih navad za pomlajen videz

Ne pozabite, da je za pomlajen videz pomembno tudi, da vsak večer temeljito očistite obraz s čistilnim sredstvom, ki ustreza vašemu tipu kože, da odstranite nečistoče in ličila. Prav tako redno uporabljajte kremo, ki vlaži vašo kožo, in ne pozabite na zaščito pred soncem, tudi v zimskem času.

skincare 1461395 960 720