Kako očistiti lignje?

Želite pripraviti okusne lignje za zdravo kosilo? Potem morate vedeti, kako jih očistiti. Ponujamo vam podroben vodnik za pravilno čiščenje lignjev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Lignji so priljubljeni tako v sredozemski kuhinji kot tudi v številnih azijskih državah. V sredozemski kuhinji so lignji najpogosteje pripravljeni v testu in ocvrti kot predjed. Obstajajo različne jedi, ki vsebujejo lignje, očiščene in narezane na koščke ali cele. Vendar pa je treba poznati najboljši način čiščenja lignjev, da bi znali pravilno pripraviti lignje.

Prva stvar pri čiščenju lignjev je, da lignjem odrežemo glavo. Cele lignje položite na veliko desko za rezanje. Videli boste glavo z lovkami in veliko telo s pritrjenimi plavutmi. Poberite lignje in ga trdno primite za telo. Počasi, a odločno povlecite glavo, da odstranite drobovje iz telesa.

Naslednji korak pri čiščenju lignja je odstranjevanje lovk. Izrežite prostor tik nad mestom, kjer se lovke pritrdijo na glavo. Po tem odstranite hrustanec.

Naslednja stvar, ki jo morate narediti za pravilno čiščenje lignjev, je odstranjevanje kože. Kožo očistite tako, da jo preprosto stisnete na odprtino telesa in nežno povlečete. Z lignjev je zelo enostavno odstraniti kožo.

Zadnja stvar, ki jo morate narediti za pravilno čiščenje lignjev, je, da jih sperete. Telo in krake lignjev previdno sperite pod hladno vodo. Notranjost trupa lignja obvezno temeljito sperite. Tako so lignji pripravljeni za nadaljnjo pripravo po receptu.

Za več kulinaričnih nasvetov pa prebrskajte našo rubriko Kulinarika.