Istrski maraton letos privabil več kot 750 navdušenih kolesarjev (FOTOGALERIJA)

Ta vikend je slovensko Istro obiskalo veliko ljudi. Razlog za to sta bila dva dogodka: Istrski kolesarski maraton in Bajkerfest.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta vikend je slovenska Istra gostila številne kolesarje. Razlog za to je bil Istrski kolesarski maraton.

V Ankaranu je 13. in 14. oktobra potekal že tradicionalni Istrski kolesarski maraton, ki je v soboto privabil najmlajše na otroški kolesarski festival, kjer so organizatorji pripravili tudi mini maraton za otroke. V nedeljo pa je bil glavni dogodek – veliki kolesarski maraton

Na najkrajši, 15km trasi Visit Ankaran so kolesarji uživali v lahkotni vožnji po slovenski Istri. Na srednji trasi, 44km dolgi progi Luke Koper so se znašli rekreativni kolesarji, ki so se poteh istrskih grebenov spotili ob lepih panoramah na zaledne vasice. Najdaljša in hkrati najštevilčnejša Oshee trasa (78km) je bila rezervirana za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki so se spopadli z več kot 1.000 metri višinske razlike.Letos je maraton privabil več kot 750 navdušenih ljubiteljev kolesarjenja, ki so uživali v športnem vzdušju in lepoti istrske pokrajine.

Posebno čast sta si letos prislužila kralj in kraljica Boršta– Stini Avdič Čepar in Patrik Mikac, ki sta izkazala svojo izjemno vzdržljivost in spretnost.

 Istrski kolesarski maraton je eden najbolj priljubljenih kolesarskih dogodkov v regiji. Tudi letos je s tremi skrbno izbranimi trasami različnih dolžin, za vse stopnje pripravljenosti,  ponovno dokazal, da je Istra s svojo razgibano pokrajino in razgledi idealna destinacija za ljubitelje kolesarjenja.