Skupina MOL in Turkish Petroleum vzpostavljata strateško partnerstvo za raziskovanje ogljikovodikov

Skupina MOL je včeraj v Istanbulu s podjetjem Turkish Petroleum podpisala memorandum o sodelovanju, v katerega Skupina MOL vstopa kot strateški partner pri raziskovanju in proizvodnji ogljikovodikov. Podjetji sta se dogovorili, da bosta svoje sodelovanje po skupnih uspešnih mednarodnih projektih nadgradili, in sicer do potencialnega partnerstva pri raziskovanju v Turčiji in nadaljnjih potencialnih projektih v drugih regijah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V skladu z memorandumom sta Skupina MOL in Turkish Petroleum izrazila namero, da bosta prispevala svoje izkušnje, tehnično in komercialno znanje, napredne tehnologije in finančna sredstva. Poleg tega memorandum zajema tudi morebitno skupno sodelovanje pri projektih raziskovanja, razvoja nahajališč in proizvodnje v kaspijski regiji, Turčiji, Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu ter v srednji in vzhodni Evropi.

 

Memorandum sta v Istanbulu podpisala predsednik in izvršni direktor Skupine MOL Zsolt Hernádi ter predsednik in izvršni direktor družbe Turška naftna korporacija Ahmet Türkoğlu.

skupina mol

»Vesel sem, da novo strateško partnerstvo med Skupino MOL in Turkish Petroleum nadgrajuje odlično sodelovanje naših podjetij, potem ko smo že desetletje sodelovali pri mednarodnih raziskovalnih in proizvodnih projektih. Verjamem, da prihodnost prinaša nadaljnje skupne uspehe. Partnerstvo pri raziskovanju nafte in plina služi kot prehod za nadaljnjo razširitev našega mednarodnega portfelja in tako prispeva k zanesljivosti oskrbe z energijo in konkurenčnosti srednje in vzhodne Evrope. V časih geopolitične negotovosti in hitrih sprememb so strateška partnerstva dragocenejša kot kadar koli prej,« je povedal Zsolt Hernádi, predsednik in izvršni direktor skupine MOL.

Skupina MOL v Azerbajdžanu podpisala pomemben sporazum o razvoju plinskih zalog

Skupina MOL in Turkish Petroleum sodelujeta pri projektih raziskovanja in proizvodnje ogljikovodikov kot partnerja v skupnem podjetju v Azerbajdžanu na polju Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli in na polju Baitugan v Rusiji.

Novo strateško partnerstvo je v skladu z nedavno posodobljeno strategijo Skupine MOL Shape tomorrow. S ciljem ohranjanja dnevnega obsega proizvodnje na najmanj 90 kboepd v naslednjih 5 letih želi oddelek podjetja za raziskovanja in proizvodnje okrepiti svoj mednarodni portfelj in vzpostaviti strateška partnerstva.