Za penice potrebujemo:
Štiri velike beljake sobne temperature za večji volumen
Skodelico mletega sladkorja
Četrtino žličke vinskega kamna za stabilnost
Pol čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta
Navadne okrogle ali oblikovane piškote za osnovo
Pripravite pečico in pekač:
Pečico segrejte na 95 °C. Pekač obložite s peki papirjem, da se ne sprime.
V skledi za mešanje brez maščobe stepajte beljake na srednji hitrosti, dokler ne postanejo penasti. Nato jim dodajte vinski kamen, ki bo pomagal stabilizirati zmes. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajajte mleti sladkor. Povečajte na visoko hitrost in stepajte, dokler ne nastanejo trdi vrhovi in meringue (kot se s tujko reče stepenim beljakom s sladkorjem) postane sijajen. Ta postopek običajno traja 5–7 minut. Na koncu nežno dodajte vanilijev ekstrakt. Nato z zmesjo napolnite cevno vrečko, opremljeno s konico v obliki zvezde, in z njo oblikujte drevesa neposredno na podlage za piškote. Začnite s širšo podlago in se zožite navzgor, do konice »smrekice«. Pekač s smrekicami postavite v pečico in jih pecite uro in pol do dve uri oziroma dokler meringue niso čvrste in suhe na otip. Potem jih ohladite – izklopite pečico in pustite vrata rahlo priprta. Pustite, da se meringe popolnoma ohladijo v pečici, da preprečite razpoke.