Najboljše testenine s sirom (VIDEO)

Priprava najboljših testenin s sirom na svetu zahteva kar nekaj sira, mleka in sladke smetane, a pravijo, da se vsaka kalorija splača.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tiktokerka in nekdanja tekmovalka kulinaričnega šova Next Level Chef Tineke Younger je te dni ena najbolj priljubljenih ustvarjalk na priljubljenem družbenem omrežju, zahvaljujoč receptu za testenine s sirom, ki ga je nedavno objavila že drugič. Njen recept je namreč postal tako priljubljen, da si ga je do danes ogledalo že 8,7 milijona ljudi, sama pa ima trenutno več kot 10 milijonov sledilcev.

@tinekeyoungerHow to make mac n cheese for this holiday season🍂🦃❤️ Welcome to Thanksgiving with Tini where im gonna teach yall how to make EVERYTHING

♬ original sound – Tini👩🏼‍🍳🔥

Tineke je recept predstavila kot idealnega za ta praznični čas, za svojo jed pa uporablja kar tri vrste topljenega sira, med kuhanjem deli tudi nasvete, kako jed narediti čim boljšo.

Mimogrede, enak recept je objavila lani in je zbral že več kot 132 milijonov ogledov.

KAKO NAREDITE NAJBOLJŠE TESTENINE S SIROM?

Za pripravo te jedi po njenem receptu je potrebno testenine najprej skuhati, pri čemer je, kot priporoča Tineke, najbolje uporabiti cavatappi obliko testenin, da se omaka vpije v cev in jed postane še bolj okusna.

Nato je potrebno naribati topljeni sir. Potrebovali boste približno 450 g mocarele, prav toliko sira Colby Jack, ki je rahel in rahlo maslen in ga lahko nadomestite s sirom Monterey Jack, na koncu pa še približno 200 do 220 gramov močnejšega sira cheddar. Tineke še priporoča, da ne uporabljamo vnaprej naribanih sirov, ampak vse naribamo sami. Sire razporedite v dve skledi, saj jih boste pred peko nekaj dali v omako, nekaj pa na testenine.

Za začimbe boste potrebovali sol in poper, česen v prahu in dimljeno rdečo papriko. Vse skupaj zmešajte v skledi. V globoki ponvi stopimo tri žlice masla, dodamo polovico začimbne mešanice, premešamo in nato dodamo tri žlice moke. Kuhajte dve ali tri minute, dokler ne dobite paste, nato pa počasi dodajte pločevinko nesladkanega kondenziranega mleka. Ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. Postopoma dodamo približno 470 do 500 mililitrov sladke smetane. Zmešajte preostale začimbe, nato pa dodajte žlico dijonske gorčice.

Šele na tej točki dodajte polovico naribanega sira. Dodamo postopoma, da ne nastanejo grudice. V gosto omako dodamo kuhane testenine in dobro premešamo, nato pa polovico količine preložimo v pekač. Potresemo s polovico preostalega sira, nato dodamo preostanek testenin in preostali sir. Pečemo na 180 stopinjah 25 do 30 minut, s tem, da lahko zadnji dve minuti prižgemo zgornji grelec, da dobimo lepo skorjico.