Za to različico z jogurtom boste potrebovali le deset minut za pripravo.
Sestavine
- 1 jajce
- 1 lonček tekočega jogurta
- 3 žlice sladkorja
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
- 0,3 dl ruma ali žganja
- ščepec soli
- 200 g gladke moke
- pol zavojčka pecilnega praška
- limonina lupinica
- žlička cimeta
- sladkor v prahu
- olje za cvrtje
Priprava
-
V posodi zmešajte jajce in sladkor, dodajte jogurt, rum ali žganje ter ščepec soli.
-
V drugi posodi zmešajte moko in pecilni prašek ter ju primešajte tekoči mešanici.
-
Po želji dodajte limonino lupinico in cimet.
-
V globokem loncu segrejte olje. Toploto preverite z leseno kuhalnico – če se okoli nje pojavijo mehurčki, je olje pripravljeno.
-
S pomočjo dveh žličk oblikujte fritule in jih na zmernem ognju cvrite, dokler ne postanejo zlato rumene. Ne napolnite lonca preveč, da imajo fritule dovolj prostora za napihnjenje in obračanje.
-
Ocvrte fritule odložite na papirnate brisače in jih potresite s sladkorjem v prahu.
Dober tek!