-
Uporabi pravi oprijem
Hamburger primeš tako, da:
Palca in mezinca postaviš na spodnjo stran kruhka.
Ostali trije prsti (kazalec, sredinec, prstanec) držijo zgornjo stran kruhka.
To razporedi pritisk enakomerno in prepreči, da bi se sestavine iz hamburgerja razlile ali zdrsnile ven.
-
Obračanje hamburgerja
Poskusi hamburger jesti obrnjeno na glavo. Zgornji del kruhka (ki je običajno debelejši) je bolj vzdržljiv in lažje zadrži težo omak in sestavin, kar prepreči, da bi se hamburger razpadel.
-
Uživanje z manjšimi grižljaji
Ne ugrizni preveč naenkrat, saj bo to povečalo verjetnost, da bo vsebina zdrsnila iz hamburgerja.
- Pripravi podlago (serviete ali krožnik)
Drži hamburger nad krožnikom ali podloži z večjo papirnato servieto. Tako ujameš morebitne kapljice omake ali koščke, ki bi padli ven.
- Ne pritiskaj preveč
Če hamburger močno stisneš, bo večina omak in sestavin iztekla ven. Drži ga čvrsto, a brez pretiranega pritiska.
6. Zobotrebec ni zaman
Če ste se kdaj spraševali, zakaj v hamburger na sredino zapičijo zobotrebec, to ni le zato, da vse stoji skupaj. Zobotrebca nikar takoj ne izvlecite, temveč ga pustite na sredini hamburgerja. Ko naredite prvi ugriz, jed preprosto zavrtite in z grižljaji nadaljujte v krogu. Na koncu vam bo ostal le kos hamburgerja tik ob zobotrebcu in šele takrat je čas, da ga izvlečete in jed pojeste do konca.
-
Vzemi si čas in uživaj v hamburgerju
Hamburger ni namenjen hitenju – uživaj v plasteh okusov.
Ko obvladaš to tehniko, lahko samozavestno uživaš v hamburgerju brez neprijetnosti!
Za več zanimivosti klik tukaj.