Pecivo za superlative: Zelo rahlo, zelo sočno in zelo hitro pripravljeno

Pecivo za superlative. Zelo rahlo, zelo sočno, predvsem pa zelo hitro pripravljeno. Pa še tehtati nam ni treba, saj vse sestavine za biskvit odmerimo kar z žlico. Dodaten zelo pride na koncu, ko ugotovimo, da iz enega pekača dobimo zelo veliko kosov. Zelo okusnih kosov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Biskvit:

3 jajca
5 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
12 žlic moke
1 vrečka pecilnega praška
4 žlice mleka
6 žlic stopljenega masla (ali olja)
naribana lupinica limone

pecivo s skuto

Nadev:

500 g skute
5 žlic sladkorja
2 vrečki vanilijevega sladkorja
1 jajce
1 žlica ostre moke
sok ene limone

Nadev 2:

100 g rozin

pecivo s skuto

Priprava:

Rozine preberemo, operemo in jih prelijemo z vročo vodo. Po želji dodamo tudi malo ruma. Namakamo jih 5 minut. Maslo stopimo, ga ohladimo na sobno temperaturo. V manjši skledi zmešamo presejano moko in pecilni prašek.

Jajcem dodamo navaden in vanilijev sladkor ter jih penasto stepemo. Izmenično vmešamo mešanico suhih sestavin in mleka. Na koncu vmešamo še stopljeno maslo (ali olje) in limonino lupinico. Masa, ki jo na koncu dobimo, mora biti enotna in gladka, a tako tekoča, da jo lahko vlijemo v pekač. Če je pregosta, dodamo še malo mleka.

Polovico mase vlijemo v pomokan in namaščen pekač (velikosti 20 x 30 centimetrov). Biskvit 10 minut pečemo na 180 stopinjah Celzija.

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo nadev. V skledi zmešamo jajca, sladkor in skuto. Na koncu primešamo še odcejene rozine, moko in limonin sok.

Iz pečice vzamemo na pol pečen biskvit in nanj enakomerno debelo namažemo pripravljen nadev. Po nadevu polijemo preostanek biskvitne mase.

Pecivo pečemo v ogreti pečici še 20-30 minut. Pečeno je, ko se po vrhu zlato rjavo zapeče.

Preden pecivo postrežemo, ga ohladimo.

Ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.

pecivo s skuto