Tekmovanje za Pokal za dijake “Mady Fast” že vrsto let predstavlja pomembno priložnost za mlade kuharske upe, ki se želijo dokazati in nadgraditi svoje znanje. Letos so tekmovalci znova navdušili s svojo predanostjo, inovativnimi idejami in izjemnimi kulinaričnimi kreacijami.
Zmagovalec letošnjega tekmovanja je bil Samuel Cossutta, Slovenec iz Trsta in dijak 4. letnika. S svojimi sposobnostmi je prepričal tričlansko komisijo o svoji ljubezni do kuhanja ter predanosti, s katero opravlja svoje delo.
Kaj je bilo na zmagovalnem krožniku?
Njegov zmagovalni krožnik je sestavljala skrbno izbrana kombinacija okusov: tortelini s polnilom iz dimljene skuše, jabolka in kremnega sira, ribja omaka z oljem črnega ohrovta in peteršilja, prah iz črnega ohrovta, riževi čipsi, mariniran koromač in tatar iz skuše. S harmonično povezanimi sestavinami in dovršeno predstavitvijo si je prislužil najvišjo oceno.
Ob zaključku dogodka so vsi sodelujoči prejeli pohvale za svoje delo, mentorji pa priznanje za neprecenljivo podporo in usmerjanje mladih talentov.