Sestavine za štiri osebe
800 g sardel
3 jajca
žlica naribanega sira
drobtine
moka
strok česna
majhen šopek peteršilja
nekaj listov mete
olje, sol in poper
Priprava
Sardinam odstranimo luske in glave ter odstranimo kosti.
Operemo jih in posušimo. Peteršilj, meto in česen sesekljamo in v skledi zmešamo z jajci, žlico naribanega sira in toliko drobtin, da dobimo gosto zmes.
Začinimo s soljo in poprom. Z dobljeno zmesjo napolnimo sardele. Vsako zapremo, povaljamo v moki in pečemo 5 do 6 minut na vročem olju.
Odcedimo in postrežemo s kruhom, polento ali drugo prilogo po želji.
Sardele so priljubljena riba
Sardele so priljubljena hrana po vsem svetu, saj so hranljive, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, beljakovinami ter vitamini (zlasti vitaminom D in B12).
Pogosto jih najdemo sveže, pečene na žaru, vložene v olju ali paradižnikovi omaki, sušene ali soljene. V Sloveniji so še posebej priljubljene v obalnih krajih, kjer jih pripravljajo na žaru ali ocvrte.
Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.