1. Njoki v paradižnikovi in sirovi omaki
Skuhajte, začinite, postavite v pečico in pustite, da se sir stopi. Kosilo ne more biti hitrejše od tega in je točno takšno, kot ga imamo radi v vročih poletnih dneh. Recept za njoke s sirom najdete tukaj.
2. Zavitki z bučkami, slanino in sirom
Za te okusne zavitke potrebujete le 4 sestavine, so pripravljeni v manj kot pol ure in so videti zelo lepo. Odlični so kot predjed ali samostojen obrok.
Bučke po dolgem narežite na zelo tanke rezine. V ponvi segrejte malo olivnega olja in bučke na kratko popecite na obeh straneh. Postavite na stran.
Popecite tudi slanino na obeh straneh – pazite, da ne postane preveč hrustljava, saj jo boste težko zvili. Na bučke položite slanino in malo kremnega sira ter jih zvijte, konce pritrdite z zobotrebcem.
3. Testenine s tuno
Študentski obrok v prefinjeni različici, pripravljen v 20 minutah. Po želji ga začinite z malo svežega čilija, za testenine pa uporabite tiste, ki jih imate doma (lahko so to špageti, rigatoni ali penne). Recept je tukaj.
4. Tabule s kvinojo
Odlična različica zelo zdrave libanonske poletne solate. Lahko jo jeste kot glavno jed, odlična pa je tudi kot priloga k jedem z žara ali k prigrizkom in namazom.
V velikem loncu zavrite vodo in dodajte kvinojo. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte na majhnem ognju, dokler kvinoja ne vpije vse tekočine. Odstavite z ognja in kvinojo zrahljajte z vilicami. Prelijte v skledo in pustite, da se popolnoma ohladi. Dodajte fižol, kumaro, papriko in peteršilj, v majhni skledi pa zmešajte preostale sestavine, prelijte čez solato in premešajte. Ohladite v hladilniku in postrezite.
5. Testenine z bučkami, limono in baziliko
To je jed iz enega lonca z le nekaj sestavinami, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše brbončice. Ta recept boste zagotovo potrebovali, ko bo prišla sezona bučk.
Linguine kuhajte v vreli slani vodi, dokler niso na pol kuhane. Na olivnem olju na kratko prepražite bučke, narezane na rezance. Dodajte česen, sol, poper, zelenjavno jušno osnovo, limonin sok in dodajte linguine. Kuhajte v omaki, dokler se omaka ne zgosti in testenine niso al dente. Dodajte parmezan, baziliko in postrezite.