Ta jed je pripravljena v pečici, brez cvrtja in z minimalno količino maščobe. Jogurtova skorjica z začimbami doda cvetači prijetno aromo in lepo zlato zapečeno površino.
V spodnjem videu si oglejte preprost postopek priprave po korakih.
View this post on Instagram
Sestavine:
1 srednje velika cvetača
180 g navadnega grškega jogurta
2 stroka česna (drobno sesekljana ali stisnjena)
1 čajna žlička sladke paprike
1/2 žličke kurkume (neobvezno, za barvo in okus)
sol in poper po okusu
olivno olje
(neobvezno) nariban parmezan ali krušne drobtine za hrustljavost
Priprava:
1. Cvetačo operemo in razdelimo na manjše cvetove.
2. V skledi zmešamo **jogurt, česen, začimbe, sol, poper** in po želji malo olivnega olja.
3. Cvetačne cvetove dobro premažemo z jogurtovo mešanico.
4. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
5. Po želji potresemo z malo parmezana ali drobtin za dodatno skorjico.
6. Pečemo v **predhodno ogreti pečici na 200 °C** približno **25–30 minut**, oziroma dokler ni lepo zapečena in mehka.
Namig za serviranje:
Postrezite s svežo solato, humusom ali kot prilogo h glavni jedi. Odlična je tudi hladna!