Okusna cvetača z jogurtovo skorjico (VIDEO)

Če iščete preprost, zdrav in izjemno okusen način, kako pripraviti cvetačo, potem je ta recept kot nalašč za vas! Cvetača z jogurtovo skorjico je hrustljava na zunaj, mehka znotraj in polnega okusa – idealna tako za prilogo kot samostojno jed.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta jed je pripravljena v pečici, brez cvrtja in z minimalno količino maščobe. Jogurtova skorjica z začimbami doda cvetači prijetno aromo in lepo zlato zapečeno površino.

V spodnjem videu si oglejte preprost postopek priprave po korakih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Lesinsek (@t_as_tasty)

Sestavine:

 1 srednje velika cvetača
180 g navadnega grškega jogurta
2 stroka česna (drobno sesekljana ali stisnjena)
1 čajna žlička sladke paprike
1/2 žličke kurkume (neobvezno, za barvo in okus)
sol in poper po okusu
olivno olje
(neobvezno) nariban parmezan ali krušne drobtine za hrustljavost

Priprava:

1. Cvetačo operemo in razdelimo na manjše cvetove.
2. V skledi zmešamo **jogurt, česen, začimbe, sol, poper** in po želji malo olivnega olja.
3. Cvetačne cvetove dobro premažemo z jogurtovo mešanico.
4. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
5. Po želji potresemo z malo parmezana ali drobtin za dodatno skorjico.
6. Pečemo v **predhodno ogreti pečici na 200 °C** približno **25–30 minut**, oziroma dokler ni lepo zapečena in mehka.

 

Namig za serviranje:

Postrezite s svežo solato, humusom ali kot prilogo h glavni jedi. Odlična je tudi hladna!