Predstavljamo vam izbor najboljših receptov s pudingom, ki so osvojili naše bralce in bodo zagotovo našli mesto na vaši mizi.
Krater pecivo
Biskvit
5 jajc250 g sladkorja1 vanilijev sladkor100 ml olja100 ml vroče vode250 g moke1 pecilni prašek2 žlici kakava
Krema
2 čokoladna pudinga6 žlic sladkorja1 l mleka
Preliv
4 kisle smetane z 20 % maščobe (po 180 g)5 žlic sladkorja4 vanilijeve sladkorje
Priprava:
Najprej pripravite puding.
Puding in sladkor zmešajte z malo mleka.
Preostanek mleka zavrite.
Ko mleko zavre, ga odstavite na stran in vmešajte pripravljen puding.
Vse skupaj ponovno zavrite.
Odstavite na stran in pokrijte s prozorno folijo, da se koža ne bo prijela, medtem ko pripravljate preostanek.
Sedaj se lahko lotite biskvita.
Cela jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepite. Dodajte olje in vročo vodo ter na kratko premešajte z mešalnikom.
Ob strani vmešajte moko s pecilnim praškom.
Pripravljeno moko dodajte mešanici in vse skupaj zmešajte z mešalnikom. Mešajte, dokler se sestavine ne združijo, ne pretiravajte.
Namažite in pomokajte pekač velikosti 20 x 35 cm.
Polovico pripravljene mešanice vlijte in razporedite v pekač.
Kakav zmešajte s preostalo mešanico.
Z dvema žlicama nanesite temni del na svetli del, tako da dobite temne kolobarje. Če vam ostane temna mešanica, jo lahko dodate obstoječim kolobarjem, dokler je ne porabite.
Odstranite folijo s pudinga in ga na kratko premešajte. Opazili boste, da je puding še vroč.
Z dvema žlicama nanesite puding na mesta, kjer so temni kolobarji. Če vam ostane puding, ga lahko uporabite na mestih, kjer ste ga že dali, dokler ga ne porabite.
Pecivo pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 50 minut. Medtem ko se peče, pripravite preliv. Z mešalnikom zmešajte kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Pripravljen preliv namažite po vročem pečenem pecivu.
Pecivo ohladite na sobno temperaturo in ga nato postavite v hladilnik.

Lahka sladica z višnjami in pudingom
VIŠNJEVA KREMA:
500 gramov razkoščičenih višenj600 ml vode150 gramov zdroba180 gramov sladkorja
RUMENA KREMA:
2 vanilijeva pudinga3 žlice sladkorja750 ml mleka2 vanilijeva sladkorja250 gramov margarine200 gramov sladkorja v prahupribližno 150 gramov drobnih piškotov za osnovo2 vrečki stepene smetane
PRIPRAVA
KREMA Z VIŠNJAMI IN ZDROBOM:
Vodo zavrite. Dodajte zdrob in nadaljujte s kuhanjem.Na koncu dodajte višnje in sladkor, pustite, da se kuha še malo (1-2 minuti), nato odstavite z ognja.Na dno pekača (dimenzije 23 x 32 cm) položite drobne piškote.Ko višnje odstavite z ognja, jih lahko takoj prelijete čez piškote.Pustite, da se ohladijo.
RUMENA PUDING KREMA:
1. Puding skuhajte s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.2. Pustite, da se ohladi.3. Margarino sobne temperature stepite s sladkorjem v prahu, dokler ne postane penasta.4. Margarino in puding združite ter dobro premešajte.5. Kremo premažite po češnjevi kremi.6. Premažite s stepeno smetano, ki ste jo pripravili prej.7. Pustite čez noč počivati v hladilniku.

Sladica s pudingom in bananami
Za osnovo:
250 g zdrobljenih piškotov150 g stopljenega masla50 ml mleka
Vaniljeva krema:
2 vrečki vanilijevega pudinga700 + 100 ml mleka2 žlici sladkorja250 g sladke smetane
Dodatno:
3 velike banane2 vrečki stepene smetane250 ml hladnega mlekaLimona
Priprava:
Stopljenemu maslu dodajte zdrobljene piškote in mleko ter dobro premešajte, da postane drobljivo. Razporedite v pekač.
Banane narežite na rezine in prelijte z limoninim sokom, da ne potemnijo (ta korak lahko preskočite). Banane razporedite po celotni površini piškotne osnove.
Prašek za puding zmešajte z dvema žlicama sladkorja in 100 ml mleka, preostanek mleka pa zavrite. V vrelo mleko dodajte mešanico pudinga, mleka in sladkorja ter mešajte, dokler se ne zgosti.
Kuhan puding pokrijte s prozorno folijo, da preprečite nastanek kože.
Stepemo 250 ml sladke smetane in jo (v dveh delih) dodamo popolnoma ohlajenemu pudingu.
Kremo prelijemo čez piškotno-bananino osnovo.
Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo čez noč v hladilniku.
Po želji okrasimo s stepeno smetano iz vrečke in bananami.

Kremna sladica z višnjami
Trije vanilijevi pudingi1 žlica zgoščevalca1 liter mleka6 žlic sladkorja120 g maslaVanilijeva aromaPetit piškoti
Sadni nadev:
350 g višenj100 g sladkorja20 g škroba100 ml vode
Dodatno:
Sladka smetanaČokolada
Priprava:
Puding in zgoščevalec zmešajte s sladkorjem in 100 ml mleka, preostanek mleka pa zavrite. Stepen puding dodajte v vrelo mleko in mešajte, dokler se ne zgosti.Vročemu pudingu dodajte maslo. Pokrijte s folijo in ohladite.Višnje, zgoščevalec, sladkor in vodo zmešajte ter mešajte, dokler ne dobite teksture višnjeve marmelade.Piškote pomočite v mleko in jih razporedite po dnu kvadratnega pekača. Polovico pudinga dodajte piškotom, tople višnje pa pudingu. Postopek ponovite.Na koncu po želji dodajte stepeno smetano in naribano čokolado.Ohlajajte nekaj ur.

Kremni zavitek s čokolado
500 gramov listnatega testa
Prvi nadev:
3 jajca3 žlice sladkorja200 ml oljaPol skodelice zdroba200 ml jogurta1 pecilni prašek
Drugi nadev:
Liter mleka9 žlic sladkorja3 vrečke čokoladnega pudinga
Priprava:
Najprej pripravite drugi nadev. Mleko nalijte v skledo, dodajte sladkor in pustite, da zavre. Ločite nekaj mleka in ga zmešajte s pudingom. Puding vmešajte v vrelo mleko, mešajte, dokler se ne zgosti, in postavite na stran, da se ohladi.
Pripravite drugi nadev za premaz testa. Beljake stepite s sladkorjem, dodajte rumenjake, olje, zdrob, jogurt in pecilni prašek.
Pečico segrejte na 180 stopinj. Za en zavitek boste potrebovali štiri plasti testa, ki jih ustrezno razdelite. Če želite manjše zavitke, lahko zvijete manj plasti.
Prve tri plasti premažite z mešanico za premaz testa. Puding položite na četrto plast samo na rob in jo zvijte. Četrte plasti ne premažete z zdrobovim nadevom, ampak samo po robu.
Ponavljajte, dokler ne porabite vseh plasti.
Zavitke preložite na pekač, obložen s peki papirjem, in premažite s preostalim zdrobovim nadevom.
Pecite približno pol ure, ko se ohladi, pa postavite v hladilnik za vsaj šest ur. Šele nato narežite in postrezite.

Marijanina piškotna sladica:
300 g piškotov750 ml mleka2 vanilijeva pudinga5 žlic sladkorja1 vanilijev sladkor150 g masla50 g sladkorja v prahu2 vrečki stepene smetane + mleko po navodilih na vrečki400 g zamrznjenega sadja po vaši izbiri + dve žlici sladkorja (gozdni sadeži, češnje itd.)2 žlici zgoščevalca
Priprava:
V 750 ml mleka s petimi žlicami sladkorja skuhajte dva pudinga. Pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se popolnoma ohladita.Zamrznjenemu sadju dodajte sladkor in ga postavite na ogenj. Zgoščevalnik zmešajte z malo vode in dodajte stopljenemu sadju, da se zgosti.Po vrenju odstavite z ognja in zmešajte s paličnim mešalnikom. Če imate radi bolj grobo teksturo sadne plasti, lahko ta korak preskočite.Maslo dobro stepite s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem. Dodajte ohlajen puding in vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko kremo.Stepeno smetano pripravite po navodilih na vrečki. Sestavite sladico. Na dno kvadratnega pekača položite piškote, tretjino smetane, tretjino sadja in četrtino stepene smetane. Postopek ponavljajte do konca in na samem koncu okrasite s stepeno smetano. Čez noč postavite v hladilnik.

Borovničeva sladica
Za osnovo:
200 g zdrobljenih piškotov (npr. petit ali graham)120 g stopljenega masla
Za kremo:
1 vrečka vanilijevega pudinga500 ml mleka150 g kremnega sira2 žlici sladkorja v prahu1 žlica limonine lupinice2 žlici limoninega soka1 žlica vanilijevega sladkorja ali limoninega sladkorja (po želji)
Za borovničev sloj:
400 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)3–4 žlice sladkorjaSok in lupinica ene limone1,5 žlice zgoščevalca, zmešanega s 3 žlicami vode
Za zadnji sloj:
300 ml sladke smetane za stepanje (ali zeliščne smetane)Sveže borovnice, limonina lupinica, listi mete po želji za dekoracijo
Priprava:
Najprej pripravimo osnovo: Zdrobljene piškote zmešamo s stopljenim maslom. Zmes porazdelimo na dno pekača, obloženega s peki papirjem. Poravnamo in postavimo v hladilnik, da se strdi (vsaj 20 minut).
Sadni sloj: Borovnice damo v ponev, dodamo sladkor, limonin sok in lupinico. Kuhajte na srednji temperaturi, dokler se ne zmehčajo in spustijo sok. Vmešajte škrob, raztopljen v vodi, in kuhajte še nekaj minut, dokler se zmes ne zgosti kot marmelada. Ohladite na sobno temperaturo. Namesto borovnic lahko uporabite katero koli drugo sadje – jagode, maline, češnje …
Puding pripravite po navodilih na embalaži (z mlekom). V drugi skledi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico ter vanilijev ali limonin sladkor. Obe zmesi združite in mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste zmesi.
Kremo namažite na ohlajeno podlago in jo poravnajte. Na vrh razporedite plast sadja. Medtem ko pripravljate stepeno smetano, postavite nazaj v hladilnik.
Smetano stepite, dokler se ne strdi, in jo enakomerno porazdelite po borovnicah. Torto postavite v hladilnik za vsaj 6 ur, idealno čez noč, da se vse plasti strdijo.
Pred serviranjem okrasite s svežimi borovnicami, rezinami limone, naribano lupinico, drobtinami piškotov ali listi mete.

Čudo z enim jajcem
Biskvit
1 jajce1 skodelica sladkorja1 skodelica mletih orehov1 skodelica mleka½ skodelice olja1 skodelica moke1 pecilni prašek
Krema
1 vanilijev puding3 dcl mleka2 žlici sladkorja15 dag masla
Priprava:
Jajce stepemo in dodamo pol skodelice sladkorja ter nadaljujemo z mešanjem ali stepanjem z metlico, dokler ne dobimo goste kremaste teksture. Nato dodamo mleko in med mešanjem postopoma dodajamo preostali sladkor. Nato vmešamo olje, z žlico dodamo orehe in vse skupaj premešamo, na koncu pa z žlico vmešamo moko, pomešano s pecilnim praškom.
Tako pripravljeno zmes vlijemo v naoljen in pomokan pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 20 minut. Biskvit mora biti sočen, zato je pomembno, da ga ne prepečemo. Po 15 minutah pečenja lahko sredino biskvita preverimo z zobotrebcem. Če na zobotrebcu ni sledi zmesi, ga lahko vzamemo iz pečice.
Začnemo s pripravo kreme. Ločimo 1 dl mleka in vanj vmešamo puding in sladkor, preostanek mleka pa pristavimo v lonec, da zavre. Zmanjšajte ogenj in v vroče mleko počasi vmešajte pripravljen puding. Ko vse zavre, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi, nato vmešajte maslo in vse skupaj dobro premešajte z mešalnikom.
Ohlajenemu biskvitu dodajte kremo in potresite z dodatkom po vaši izbiri – naribana čokolada, mleti piškoti, cimet, mleti orehi … Če vam kreme s pudingom niso všeč, pred serviranjem na torto dajte stepeno smetano in ponovno potresite z želenim dodatkom.

Zagrebške kremšnite s piškotno podlago
Osnova iz piškotov:
30 dag zdrobljenih piškotov2,5 žlice sladkorja v prahumleko po potrebi za oblikovanje testa
Priprava:
Vse sestavine zmešajte v testo in ga porazdelite v model za kremšnite (ali pekač velikosti pečice).
Krema:
2 1/2 l mleka80 g vanilijevega pudinga20 dag sladkorja2 žlici koruznega škroba15 dag večnamenske moke6 rumenjakov6 beljakov
Priprava:
V velikem loncu zavremo 2 l mleka in 20 dag sladkorja.
V ločeni skledi zmešamo rumenjake, vanilijev puding, koruzni škrob, moko in 0,5 l mleka.
Mešanico rumenjakov vmešamo v vrelo mleko in hitro mešamo, da se krema ne zažge.
Sneg iz beljakov dodamo kuhani, še vroči kremi.
Kremo vlijemo na piškotno podlago in jo ohladimo na sobno temperaturo.
Priprava prve glazure
Zmešajte pol litra stepene smetane in jo premažite po ohlajeni kremi.
Priprava druge glazure
Potrebujete:
12,5 dag masla15 dag čokolade za kuhanjenekaj kapljic olja
Priprava:
Stopite maslo in v vročem maslu stopite čokolado – ko zmes postane gladka, dodajte nekaj kapljic olja.
Nekoliko ohladite in z žlico postopoma prelijte po stepeni smetani.

Sladica z malinami in piškoti:
24 kosov petit piškotov600 ml mleka + malo več za pomakanje piškotov2 vanilijeva pudingaMalinova marmelada ali 300 g domačih malin + sladkor po okusu
Priprava:
Puding stepemo s 600 ml mleka (uporabimo puding, ki se ne kuha).Piškote pomočimo v toplo mleko in 12 kosov razporedimo po dnu kvadratne posode.Na piškote položimo polovico vanilijeve kreme.Dodajmo še eno plast piškotov (preostalih 12 kosov).Dodajmo drugo polovico vanilijeve kreme.Premažemo z malinovo marmelado.
Za malinovo marmelado:
300 g zamrznjenih ali svežih malin damo rahlo zavreti v 100 ml vode.Dodajmo sladkor po okusu.Eno žlico zgoščevalca raztopimo v malo vode in dodamo k malinam.Na kratko kuhamo, dokler se ne zgosti. Ohlajeno marmelado premažemo po piškotih in pudingu.

Sadna rozen sladica
1 paket rozen oblatov
Za kokosovo kremo:
500 ml mleka3 žlice sladkorja1 vanilijev puding5 žlic kokosove moke125 g margarine ali masla
Za višnjevo kremo:
400 g zamrznjenih višenj4 žlice sladkorja100 ml višnjevega soka1 vanilijev puding50 g margarine ali masla
Za glazuro:
100 g bele čokolade2 žlici olja
Priprava:
Pripravite kokosovo kremo. Prašek za puding in kokosovo moko raztopite v 200 ml hladnega mleka. Preostanek mleka vlijte v skledo, dodajte sladkor in postavite na nizek ogenj. Ko zavre, odstavite z ognja in dodajte puding ter kokos, dobro premešajte. Ponovno postavite na nizek ogenj in nenehno mešajte, dokler se ne zgosti. Ohlajajte pet minut, nato dodajte maslo ali margarino, narezano na kocke, in mešajte, dokler se ne stopi.
Pripravite višnjevo kremo. Višnje dajte v skledo in dodajte sladkor. V 100 ml višnjevega soka vmešajte puding, dodajte k višnjam in mešajte, dokler se ne zgosti. Vroči zmesi dodajte margarino ali maslo in dobro premešajte. Kreme pustite približno 10 minut, da se nekoliko ohladijo.
V enem pakiranju je običajno osem plasti. Sedem plasti izmenično prekrijte s kremami, osmo in zadnjo plast pustite prazno. Na sladico položite utež, lahko uporabite pekač, ki jo bo dobro pritisnila. Pustite stati 10 minut. Med tem časom pripravite glazuro. Stopite belo čokolado z malo olja in jo prelijte čez zadnjo plast. Sladico postavite v hladilnik za štiri ure.

Sadna kremšnita
500 g listnatega testa
Rumena krema:
3 vanilijevi pudingi6 žlic sladkorja200 g masla1 liter mleka2 rumenjaka200 ml stepene smetane
Sadna plast:
400 g jagodičevja (poljubno sadje)1 malinov ali jagodni puding5 žlic sladkorja50 ml vode
Priprava:
Dve plasti listnatega testa razvaljamo v pravokotnik, prebodemo z vilicami in pečemo pri 200 stopinjah približno 20 minut.
Od litra mleka ločimo 200 ml, preostanek pa zavremo s sladkorjem. Pudinga in rumenjake vmešamo v 200 ml mleka. Ko mleko zavre, odstavimo z ognja in dodamo puding. Vrnemo na nizek ogenj in mešamo, dokler se ne zgosti. V vroč puding dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. Pokrijemo s folijo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Skuhamo sadno plast. Na ogenj postavimo sadje po izbiri in dodamo sladkor. Ko zavre, ga sesekljamo s paličnim mešalnikom. Dodajmo puding, zmešan v 50 ml vode. Pecite do želene gostote in pustite, da se ohladi.
Ohlajeni rumeni kremi dodajte stepeno smetano in zmešajte z mešalnikom.
Sestavite sladico. Polovico rumene kreme namažite na eno plast listnatega testa. Na rumeno kremo položite plast sadja, nato pa nanjo drugo polovico rumene kreme. Na koncu pokrijte z drugo plastjo listnatega testa in potresite s sladkorjem v prahu.

Sladica piramida
500 g listnatega testa1 l mleka3 vanilijevi pudingi10 žlic sladkorja125 g margarine ali masla500 ml stepene smetane2 kozarca višenj ali 1 kg svežih višenj
Dekoracija:
100 ml višnjevega soka150 ml vode4 žlice sladkorja1 žlica koruznega škroba
Priprava kreme:
V skledo dajte vanilijev puding, sladkor in 200 ml mleka ter premešajte.Preostanek mleka vlijte v kozico in zavrite. Ko mleko zavre, ga odstavite na stran in vmešajte pripravljen puding.Vse skupaj ponovno zavrite.Končano kremo prelijte v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se ohladi.Ohlajeni kremi odstranite folijo in jo zmešajte. Dodajte margarino ali maslo sobne temperature in premešajte.
Priprava rolad iz listnatega testa:
Listnato testo pripravite tako, da pomokate delovno površino in razvaljate odtajano testo.
Poravnajte konce tako, da meri 30 x 30 cm.
Narežite na 6 cm široke trakove.
Višnje preložite v cedilo in pustite, da se dobro odcedijo. Odcejene položite na sredino.
Zavijte jih v testo in s prsti pritisnite konce, da se testo sprime.
Enak postopek ponovite z drugim listnatim testom, dobili boste 10 žemljic.
Višnje v testu položite v model s papirjem za peko.
Postavite jih v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj za približno 20 – 25 minut, dokler lepo ne porjavijo.
Pustite, da se ohladijo.
Sestavljanje
Za sestavljanje položite 4 žemljice na pekač in jih premažite s smetano.Na sredino položite 3 žemljice in jih premažite s smetano.Postavite 2 žemljici in namažite s smetano.Na sredino položite zadnjo žemljico in ob straneh namažite s smetano, da oblikujete piramido.Sladico postavite v hladilnik, da se strdi.Stepeno smetano vlijte v skledo in mešajte, dokler ne postane čvrsta.Stepeno smetano namažite po sladici, da dobite obliko piramide.
Okrasitev:
V kozico vlijte višnjev sok in vodo.V skledi zmešajte zgoščevalec z malo pripravljene tekočine.Nato soku in vodi dodajte sladkor, premešajte in zavrite.Ko zavre, odstavite na stran in vmešajte pripravljen zgoščevalec.Vse skupaj ponovno zavrite.Opazili boste, da se je zmes malo zgostila, pustite, da se ohladi, in okrasite sladico.Sladico postavite v hladilnik do serviranja.

Hitra jagodna sladica:
250 g petit piškotov3 vanilijevi pudingiLiter mleka180 g masla (ali margarine)150 g sladkorja200 g kisle smetane500 g jagod (ali drugega svežega sadja)
Priprava:
1. Puding skuhamo po klasični metodi s sladkorjem.2. Vročemu gostemu pudingu dodamo maslo in mešamo, dokler se maslo ne stopi.3. Dodajmo kislo smetano in nalomljene piškote, vse dobro premešamo in dodamo nasekljane jagode.4. Položimo v model s premerom od 24 do 26 centimetrov in dobro poravnamo.5. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, da se strdi.6. Po želji okrasimo s stepeno smetano.

Mileram kocke
Za testo:
100 g masla100 g sladkorja1 jajce1 pecilni prašek250 g gladke moke
Za kremo:
500 ml mleka250 g sladkorja2 vanilijeva pudinga900 g milerama
Za zadnjo plast:
7 listov želatine750 g zamrznjenih gozdnih sadežev5 žlic sladkorja
Priprava:
Zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem. Dodajte jajce, premešajte in dodajte presejano moko, pomešano s pecilnim praškom. Zamesite testo, ga zavijte v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
Ločite malo mleka, preostanek pa zavrite skupaj s sladkorjem. V malo mleka vmešajte puding, da ne bo grudic, in ga vlijte, ko preostanek mleka zavre. Nadaljujte z mešanjem na majhnem ognju, dokler se zmes ne zgosti. Pustite, da se dve do tri minute ohladi, nato dodajte mileram in dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo.
Po 30 minutah testo vzemite iz hladilnika, ga položite na delovno površino, dodajte še pest moke in premešajte. Nato ga razvaljajte na velikost modela in ga položite vanj. Prelijte z milleram kremo in pecite v predhodno ogreti pečici na 170° 45 minut.
Ko je torta pečena, se bo krema še rahlo stresala, a se bo med ohlajanjem zgostila. Pustite, da se popolnoma ohladi.
Želatino namočite v vodi in pustite stati pet minut.
Gozdne sadeže dajte v skledo, dodajte sladkor in prelijte s 150 ml vode, pustite vreti na majhnem ognju. Ko se sadje stopi, ga lahko malo sesekljate s paličnim mešalnikom.
Želatino odcedite, jo segrejte v majhni skledi in jo dodajte gozdnim sadežem. Dobro premešajte in prelijte čez torto. Pustite v hladilniku nekaj ur in postrezite.
