Trik za najboljši riž, ki bo popolna priloga k mesu in ribam

Za najboljše rezultate je pomembno uporabiti dolgozrnati riž in kokosovo mleko iz pločevinke.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Če želite rižu dodati dodatno globino okusa, ga skuhajte v kokosovem mleku. Riž, pripravljen na ta način, ni ne preveč sladek ne preveč slan, zato je odličen dodatek k različnim jedem.

Postrezite ga lahko s karijem, pečenim lososom in mesom na žaru. Če ne jeste živalskih proizvodov, ga lahko postrežete s pečenim tofujem.

Riž, kuhan v kokosovem mleku, se lahko lepo poda tudi k različnemu sadju, kot so mango, ananas ali jagodičevje, za sladko sladico.

Za najboljše rezultate je pomembno, da uporabite dolgozrnati riž, kot je jasminov riž, in kokosovo mleko iz pločevinke. Kokosovo mleko, ki se prodaja v kartonih, je razredčeno in nima maščobe in naravne sladkobe, ki sta potrebni za ta recept.

Rižu dodajte malo sladkorja – ta bo okrepil naravno sladkobo kokosovega mleka, in ščepec soli, da uravnovesite okuse.

Riž s kokosovim mlekom – sestavine:

400 ml kokosovega mleka iz pločevinke
380 g dolgozrnatega riža
375 ml vode
1 žlica belega sladkorja
1 čajna žlička grobe soli

riž

Riž s kokosovim mlekom – priprava:

Riž večkrat sperite pod tekočo čisto vodo in ga odcedite.

Skupaj s kokosovim mlekom iz pločevinke ga dajte v lonec.

V pločevinko kokosovega mleka nalijte 375 mililitrov vode, da zberete vsako kapljico te sestavine, in jo prav tako prelijte v lonec.

riž

Riž začinite s soljo in sladkorjem ter ga kuhajte na zmerni temperaturi v pokritem loncu približno 18 do 20 minut oziroma dokler ni popolnoma kuhan.
Lonec z rižem odstavite s štedilnika in riž pustite v pokritem loncu približno 10 minut.

Nato ga premešajte in postrezite kot prilogo.

Dober tek!