Recept za slasten konec tedna: njeno veličanstvo polnjene paprike

Polnjene paprike so nedvomno kraljice poletja in naše mladosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Polnjene paprike nas vsakič znova vrnejo v mladost.  Otroci smo komaj čakali, da si je mama vzela čas za njihovo pripravo. Podobno je bilo tudi pri drugih. Ko so jih pripravljali, se je vedelo daleč naokrog, saj je iz hiš omamno dišalo. S tem receptom vam bodo resnično uspele.

Sestavine za polnjene paprike:

    • 7 srednje velikih paprik, najbolje sorte babura
    • 250 gramov mešanega mletega mesa
    • 200 gramov riža
    • 2 jajci
    • večja čebula
    • malo svežega peteršilja
    • zvrhana žlička soli
    • 1/2 žličke sveže mletega popra
    • 3 stroki česna
    • Lahko tudi malo bio vegete

Omaka

    • 700 ml paradižnikovega pireja
    • žlica paradižnikovega koncentrata
    • žlica rjavega sladkorja
    • žlička soli
    • mlačna voda
    • lovorov list

Priprava:

  1. Čebulo na drobno narežemo in jo svetlo popražimo na oljčnem, repičnem ali sončničnem olju. Med praženjem jo lahko malo solimo, da se prej razpusti.
  2. Zatem dodamo še na drobno nasekljan česen in popražimo le toliko, da zadiši. Ohladimo.
  3. Mletemu mesu dodamo riž, praženo čebulo in vse druge sestavine.
  4. Dobro premešamo.
  5. Paprikam previdno odrežemo zgornji del in odstranimo semena. Odstranimo tudi notranje mehke bele predelne stene.
  6. Paprike nadevamo.
  7. Paprike damo v večjo posodo, prilijemo malo vode, da se ne bodo prijele. Zalijemo s paradižnikovim pirejem.
  8. Dodamo še sol, lovorov list, malo sladkorja, soli, paradižnikov koncentrat in kuhamo eno uro na šibkem ognju.

Postrežemo jih s pire krompirjem ali kosom kruha.