Kremna, bogata, dišeča in popolna za hladnejše dni – ta recept združuje vse okuse sezone. Pečene testenine z bučo, kozjim sirom in hrustljavo slanino so tolažilna jed, ki vas bo nasitila, razveselila in potolažila, poleg tega pa je hitra in enostavna za pripravo.
Kombinacija nežne buče, aromatičnega žajblja in stopljenega sira ne bi mogla biti boljša, koščki slanine pa jedi dodajo čudovit hrustljav pridih. Ta jed je idealna za družinsko kosilo ali večerjo med tednom ali za tiste priložnosti, ko morate nahraniti veliko lačnih ust.
Pečene testenine z bučo, kozjim sirom in slanino – Sestavine:
450 g testenin po vaši izbiri
60 g masla
1 žlica oljčnega olja
3 stroki česna, sesekljani
2 šalotki, sesekljani
480 ml sladke smetane
250 ml polnomastnega mleka
110 g kozjega sira, zdrobljenega
50 g naribanega parmezana
120 g buče iz konzerve ali kuhane
1/2 čajne žličke belega popra
2 žlici sesekljanega svežega žajblja
Dodatne sestavine
450 g ocvrtih in zdrobljenih trakov slanine
50 g zdrobljenega kozjega sira
25 g naribanega parmezana
Pečene testenine z bučo, kozjim sirom in slanino – Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži.
Medtem ko se testenine kuhajo, v veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo in oljčno olje.Dodajte česen in šalotko; med mešanjem kuhajte 1-2 minuti.
Dodajte naslednjih 6 sestavin.
Zmanjšajte ogenj in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler se ne zgosti, 6-8 minut.
Dodajte žajbelj. Odstavite z ognja.
Testenine odcedite; nežno vmešajte smetano.Preložite v namaščen pekač velikosti 33 x 23 cm.
Potresite s slanino, kozjim sirom in parmezanom.
Pecite pokrito 15 minut.
Odkrijte in pecite, dokler se sir ne stopi, približno še 5 minut.