Zimski sprehod po koprski tržnici: kaj vse je na stojnicah (FOTO)

Sončno decembrsko jutro je bilo idealna priložnost za obisk koprske tržnice, kjer smo si ogledali trenutno ponudbo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Čeprav so hladnejši dnevi že tu in se koledarska zima hitro približuje, je bil danes obisk koprske tržnice prava izbira – tako za nakup živil za dom kot tudi za prijeten sprehod ali skodelico kave. Tržnica namreč že tradicionalno predstavlja pomemben del družabnega življenja v mestu, še posebej ob koncih tedna, ko si ljudje vzamejo več časa za srečanja in pogovor s sosedi ter znanci.

Koprska tržnica je bila tudi to jutro živahna in dobro obiskana. Glede na letni čas je na stojnicah še vedno pestra ponudba sezonskih pridelkov, predvsem domačih živil, ki so znana po tem, da krepijo imunski sistem. Med njimi izstopata kislo zelje in kisla repa, ki ju je mogoče najti pri več ponudnikih.

Unknown

Na stojnicah ne manjka niti zelene zelenjave. Kupci lahko izbirajo med ohrovtom, špinačo, zeljem in cvetačo, vse po dostopnih cenah in večinoma iz lokalne pridelave. Takšna živila so še posebej priljubljena v zimskem času, ko si marsikdo želi pripraviti tople, domače obroke.

 

Med zanimivejšimi pridelki smo opazili tudi domače čojote ter lokalno pridelan kivi, ki je odličen vir vitaminov v obdobju, ko so prehladi in viroze pogosti. Čajote so dobrodošel dodatek k prehrani, saj vsebujejo veliko vitamina C, vitamina B, kalija, pa tudi aminokislin, vlaknin, magnezija in kalcija. Priporočljivo jih je uživati skupaj z lupino, ki je zelo tanka, v njej pa se skriva veliko koristnih snovi.

Unknown 13

Za ljubitelje mesnih dobrot pa ponudba prav tako ni razočarala. Na tržnici je mogoče najti različne domače mesnine – od klobas in pršuta do zaseke in drugih suhomesnatih izdelkov, ki jih ponujajo lokalni pridelovalci in mesarji.

Unknown 14

Koprska tržnica tudi v zimskih mesecih ostaja prostor, kjer se prepletajo domači okusi, lokalna pridelava in družabni utrip mesta, zato je obisk v decembru več kot dobra izbira.