Jabolko ali kumarice?
»Kislo jabolko v francoski solati je odličen kontrast majonezi in bogastvu kuhanih rumenjakov,« je stavek, ki v prazničnem času pogosto sproži manjšo kulinarično debato.
„Zato pa se dodajajo kumarice, jabolk ni treba,“ je pogost odgovor kot protinapad.
„Jabolko v francoski solati? Popolna neumnost,“ znajo vpiti iz enega tabora, medtem ko drugi trdijo, da okus jabolka v solati ni tako slab, a se ga le malokdo spomni dati noter, ko pripravlja praznično pojedino.
„Ne potrebuješ veliko jabolk, samo drobno sesekljaj eno majhno jabolko Granny Smith in ga združi z ostalimi sestavinami,“ se pogosto začnejo konkretni nasveti za pripravo te neizogibne božične priloge.

Različica ruske solate
Solata iz kuhanega krompirja, jajc, graha in korenja s koščki kumaric in majoneze, ki ji pravimo francoska, je pravzaprav nekakšna različica ruske solate, ki jo je leta 1860 v Moskvi ustvaril belgijski kuhar Lucien Olivier.
Solata je v Rusiji dobila ime po njem.
Zanima nas vaše mnenje
Ali tudi vi dajete jabolka v svojo francosko solato? Izpolnite našo anketo in nam pomagajte rešiti to kulinarično dilemo.






