Anketa: Pomagajte nam rešiti kulinarično dilemo

Rusi poleg zelenjave in jajc v francosko solato vedno dodajo tudi kakšen košček šunke ali kuhanega mesa, kar je pri nas redkost. Jabolka pa so tista sestavina, ki vedno sproži vročo razpravo. Za vas smo pripravili anketo in prosimo za vaše sodelovanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Jabolko ali kumarice?

»Kislo jabolko v francoski solati je odličen kontrast majonezi in bogastvu kuhanih rumenjakov,« je stavek, ki v prazničnem času pogosto sproži manjšo kulinarično debato.

„Zato pa se dodajajo kumarice, jabolk ni treba,“ je pogost odgovor kot protinapad.

„Jabolko v francoski solati? Popolna neumnost,“ znajo vpiti iz enega tabora, medtem ko drugi trdijo, da okus jabolka v solati ni tako slab, a se ga le malokdo spomni dati noter, ko pripravlja praznično pojedino.

„Ne potrebuješ veliko jabolk, samo drobno sesekljaj eno majhno jabolko Granny Smith in ga združi z ostalimi sestavinami,“ se pogosto začnejo konkretni nasveti za pripravo te neizogibne božične priloge.

kulinarična dilema

Različica ruske solate

Solata iz kuhanega krompirja, jajc, graha in korenja s koščki kumaric in majoneze, ki ji pravimo francoska, je pravzaprav nekakšna različica ruske solate, ki jo je leta 1860 v Moskvi ustvaril belgijski kuhar Lucien Olivier.

Solata je v Rusiji dobila ime po njem.

Zanima nas vaše mnenje

Ali tudi vi dajete jabolka v svojo francosko solato? Izpolnite našo anketo in nam pomagajte rešiti to kulinarično dilemo.

Kulinarična dilema

Ali dajete jabolko v francosko solato?