Fizično napadel in okradel starejšega občana nato pa pobegnil

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 110 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 336 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali osem vlomov in šest tatvin ter en rop. Intervenirali so 10krat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

8. 11.

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo in odnesel 6 sončnih celic, plastična vrata in torbo z načrti. Škode je za 2.000 evrov.

9. 11.

Ponoči so v vasi Kopriva pri Sežani neznanci domačinu odpeljali neregistriran starejši avto Fiat Punto, se z njim vozili, zapeljali na njivo in ga nato karambolirali. V vozilu so bili kontaktni ključi, škode je za približno 300 evrov. Policisti zbirajo informacije o nočnem dogajanju, storilcu pa sledi kazenska ovadba po 210/3 KZ.

Ob 12.30 je za enkrat neznani moški na Šmarski cesti v Kopru napadel 62-letnika z okolice Kopra. Storilec je prišel do njega iznenada in ga fizično napadel. Najprej ga je večkrat udaril, zatem pa zbil na tla in tam naprej brcal. Od njega je zahteval denar. Oškodovanec mu je dal iz žepa denar, ki ga je imel pri sebi. Storilcu to ni bilo dovolj, zato je pregledal še njegov avto v bližini, nato pa pobegnil. Oškodovanec se je zatekel na parkirišče bližnje trgovine, od koder je poklical policijo. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Ropar je mlajši moški, visok od 180 do 190 cm, oblečen pa naj bi bil v sivo trenerko s kapuco. Vse, ki bi ta dogodek opazili, prosimo, da informacije čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

V vasi Osp so neznanci vlomili v hišo in lastnikom ukradli zlat nakit.

10. 11.

Ponoči so vlomili v lokal v Izoli, vendar niso nič odnesli, v Kopru pa so vlomili v trgovino in ukradli blagajniški minimum. Ob 10.20 se je v Bertokih sprožil alarm, ker je nekdo vlamljal v trgovino. Policisti so takoj prišli na kraj, vendar storilcev ni bilo več v bližini. Najbrž jih je pregnal alarm, saj niso nič odnesli.

V Portorožu so vlomili v leseno barako in lastniku ukradli nahrbtno škropilnico, nahrbtno ročno kosilnico, navadno kosilnico in manjši motokultivator, iz dreves, ki rastejo na parceli oškodovanca, pa pobrali mandarine (z osmih dreves) in približno 200 kg kivijev. Skupna materialna škoda je 3000 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil tudi v izolski lokal in odnesel blagajniški minimum.

Popoldan so policisti v Rižani ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Kosova (prebiva v okolici Kopra). Ker nima vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog. Na počivališču Ravne pa so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega ima na vozilu registrske tablice, ki mu ne pripadajo. Vozilo so zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.