Policisti obravnavali več prometnih nesreč in prijeli 22 migrantov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 216 klicev.

 

Obravnavali so 5 prometnih nesreč, 1 z materialno škodo in 4 z lažjimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, vlom v poslovni  prostor, 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari in goljufijo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 11 primerih, in sicer 6 krat v zasebnih prostorih in 5 krat na javnem kraju.

 

Preko noči je neznani storilec vlomil v gostinski lokal na območju Lucije in iz notranjosti odtujil 900 evrov gotovine. Policisti o storilcu še poizvedujejo, po končani preiskavi sledi kazenska ovadba.

 

Na Škofijah je neznani storilec v zadnjih 4-ih dneh iz kovinske konstrukcije odtujil približno 70m2 bakrene kritine in s tem podjetje iz Kopra oškodoval za približno 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

 

Ob 11.22 so koprski policisti intervenirali na Pristaniški ulici v Kopru, kjer sta se sprla dva moška, oba državljana Slovenije. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so 33-letniku policisti izdali plačilni nalog.

 

V Portorožu je ob 16. uri 14-letna voznica z mopedom trčila v 17-letno peško, ki je cestišče prečkala izven prehoda za pešce. Zoper peško bodo policisti podali obdolžilni predlog, odgovornost mopedistke oz. njenih staršev pa je izključena.

 

Ob 18.18 so piranski policisti zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih mamil odredili  strokovni pregled 43-letni voznici, državljanki Slovenije. Ženska je strokovni pregled odklonila, zato ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

 

Ob 20. uri je v Dragonji prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. Policisti so na kraju ugotovili, da je 22-letna voznica, pri zavijanju levo izsilila prednost 50-letnemu vozniku avtomobila, v katerem sta bili še dve sopotnici. Obe sopotnici in povzročiteljica prometne nesreče so se pri tem lažje telesno poškodovale. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

 

V Dragonji so piranski policisti ob 21.27 ustavili 44-letnega voznika, državljana Slovenije, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega  dovoljenja. Osebni avtomobil je bil moškemu zasežen, sledi obdolžilni predlog.

 

Ob 23.05 so policisti v Dekanih ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil odrejen tudi alkotest, ki je pokazal rezultat 0,74 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljna vožnja, vozilo pa zaseženo. Sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

 

Zaradi prijave glasne glasbe so koprski policisti ob 0.15 posredovali na Božičevi ulici v Kopru. 22-letniku, ki je s kršitvijo po opozorilu policistov prenehal, so izdali plačilni nalog.

 

Ob 3.50 so policisti zaradi glasne glasbe posredovali še v gostinskem lokalu na Pristaniški ulici v Kopru. Odgovorni osebi gostinskega lokala je bil izdan plačilni nalog, sledi še ukrep zaradi prekoračitve obratovalnega časa.

 

Ilegalne migracije

 

V zadnjih 24ih urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 22 ilegalnih migrantov.

 

Pri Brežcu so policisti prijeli 1 državljana Irana in 3 državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; pri Rakitovcu so prijeli 7 državljanov Iraka; pri Črnotičah pa še 11 državljanov Afganistana. Postopki potekajo, 3 državljani Afganistana, ki so zaprosili za azil so bili nameščeni v azilni dom v Ljubljano, ostali bodo vračani hrvaškim varnostnim organom.

 

Poleg tega so policisti v Dragonji obravnavali še 2 državljana ZDA, ki sta mejo prestopila izven mejnega prehoda, zato so jima izdali globo ter nato na mejnem prehodu Dragonja z njima opravili mejno kontrolo; v Sežani pa so policisti na vlaku zalotili 8 državljanov Afganistana, prosilcev za azil, ki so bili napoteni nazaj na območje  Ljubljane, kjer so nastanjeni v azilnem domu.