Mark Antonij Perkovič: Pri 19-tih uspešen kickboxer

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mark Antonij Perkovič je devetnajst letni kickboxer, ki kljub svoji mladosti niza izjemne dosežke. Zadnji je drugo mesto na svetovnem prvenstvu v kickboxu, kjer je z lahkoto premagal vse razen enega.

 

Čestitam ti za izjemen uspeh, za srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v kickboxu. Nam lahko poveš več o tem?

Bilo je na Svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo od 14. do 24. 10. 2021 v italijanskem Jesolu. Da, bil sem drugi. V finalni borbi sem izgubil proti starejšemu in veliko bolj izkušenemu tekmovalcu s Slovaške, ki je bil v tistem trenutku nekoliko bolj razpoložen in zbran. Ampak sem vesel, da sem dosegel drugo mesto.

 width=

Je bila konkurenca močna? Katera država je najbolj uspešna v kickboxu?

Konkurenca je bila zelo močna, saj je osem do deset tekmovalcev upravičeno pričakovalo medaljo ali celo zmago. V moji kategoriji, 74 kg v KL, je nastopalo veliko tekmovalcev iz devetnajstih držav. Pred leti sta po premoči izstopali Madžarska in Rusija, danes je pa vsaj deset  zelo konkurenčnih držav, med njimi tudi Slovenija (Italija, Meksiko, Argentina, Iran, Amerika, Nemčija, Srbija, Hrvaška, Turčija, Poljska, Slovaška, Anglija, Irska, Grčija in države nekdanje Sovjetske zveze). Lahko bi dejal, da v bistvu ni več slabih držav.

 

Koliko let že treniraš kickbox in zakaj si se odločil ravno za ta šport? Zakaj ti je všeč?

Trenirati sem pričel pred sedmimi leti. Že kot otrok sem se učil teh veščin borilnih športov, začel sem z brcami in tako se je razvila ljubezen do borilnih športov. Blizu imam tudi telovadnico in dober klub in tako se je pričela moja zgodba.

 

Kaj je pri kickboxu najbolj pomembno?

V kickboxingu je tako kot v vseh športih najbolj pomembno trdo delo. S treningi razviješ vse potrebne elemente, tehniko, vzdržljivost, zbranost, eksplozivnost, obvladovanje samega sebe.