V Izoli podzemna zbiralnica odpadkov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Komunala Izola je v sodelovanju z Občino Izola vgradila napredno podzemno zbiralnico odpadkov. Gre za prvo podzemno zbiralnico odpadkov na območju slovenske Istre z v celoti vkopanim volumnom zabojnikov. Podzemna zbiralnica odpadkov se nahaja na Cankarjevem drevoredu in bo v uporabi od ponedeljka, 27. decembra 2021.

 

Direktor izolske komunale Denis Bele je ob tem dejal, da napredna podzemna zbiralnica odpadkov predstavlja nov, tehnološko napreden in visokokakovosten standard ravnanja z odpadki. »Vse to delamo za občane in občanke Izole in želimo si, da so z našimi storitvami zadovoljni. Vsako leto izvajamo ankete zadovoljstva upirabnikov in z veseljem lahko povem, da je zadovoljstvo na visokem nivoju«, je povedal Bele.

 width=

Izpostavil je, da ta podzemni ekološki otok prvi v slovenski Istri. Projekt so razvijali skupaj z izolsko občino. Takšna zbiralnica ima več prednosti: ni smradu, ni hrupa ter estetsko je bolj primerno za turistično mesto. Predstavili so tudi novo pridobitev, nov tovornjak, ki je namenjen zbiranju prav teh odpadkov iz podzemnih ekoloških otokov. »Tu pa se ne ustavljamo. Želimo vpeljati sistem mobilnih kamer, tako da bodo določena območja zbiranja odpadkov opremljena z videonadzorom. Načrtujemo tudi senzorje za spremljanje polnjenja zabojnikov. Naša želja je tudi vpeljati kartico za občane, preko katere bodo za dosledno odlaganje odpadkov nagrajeni«, je še razložil direktor izolske komunale. Naslednji podzemni ekološki otoki so načrtovani na področju ribiškega pomola, na Velikem trgu ter na občočju svetilnika. Končni cilj je na celo območje starega jedra postaviti podzemne ekološke otoke.

 width=

Župan Izole, Danilo Markočič, je ob tem povedal, da se vseskozi trudijo zmanjšati smrad in odpadke v mestu. »Podzemni ekološki otoki so naša prihodnost, vendar se pa tukaj ne ustavljamo. Naši načrti so ambiciozni«, je še zaključil.

 width=