Nogometni koraki za Urbana

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nogometni klub (NK) Portorož-Piran organizira 6. Gusarski turnir za mlade nogometaše za selekcije U-9 in U-11. Ob tej priložnosti so se odločili pomagati dečku Urbanu. Urban je 22-mesečni deček, rojen z redko genetsko mutacijo, ki povzroča, da deček brez terapije ne bo hodil, govoril in bil samostojen. Ker zanj trenutno ne obstaja zdravilo, sta se starša odločila, da poiščeta raziskovalce in jih prosita za pomoč. Povezala sta se z raziskovalci po svetu in Sloveniji, ki danes že razvijajo gensko terapijo zanj in vse ostale otroke z enako gensko okvaro. Začetek raziskav sta financirala sama, ker pa so tovrstne raziskave drage, sta se obrnila na javnost po pomoč.

 width=

Ob klicu na pomoč so se z dobrim namenom povezali s srčno Lariso Štoka, ustanoviteljico društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Društvo, ki je sprožilo akcijo za zbiranje prispevkov za Krisa iz Kopra. Tokrat želijo pomagati tudi Urbanu.

 

»Pozivamo vse, tudi tiste, ki se turnirja ne boste udeležili, da se nam pridružite z zbiranjem donacij ter, da vsak po svojih zmožnostih prispeva na tekoči račun društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki«, pravijo v NK Portorož-Piran«:

 

TRR: SI56 0400 1004 7069 045

 

Namen: URBAN

 

ali pošljete sporočilo SMS s ključno besedo na 1919 in prispevali boste 5 EUR za nadaljevanje izdelave genskega zdravila za Urbana in ostale otroke s sindromom CTNNB1.

 

Turnir bo potekal na stadionu v Piranu, in sicer po naslednjem razporedu:

 

Sobota, 28. 5. 2022: U-9, letnik rojstva 2013 in mlajši (5+1, na umetni travi).

 

Nedelja, 29. 5. 2022: U-11, letnik rojstva 2011 in mlajši (6+1, na umetni travi).

 

Tako 28. kot 29. maja bo na prireditvi postavljen LONČEK UPANJA – Srebrni kovančki za URBANA. Vsi tako zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni razvoju genske terapije za Urabana in ostale otroke s sindromom CTNNB1.

 

Če bo Urbanu zdravje dopuščalo, jih bo v spremstvu staršev in Palčice pomagalčice tudi obiskal.

 

Na turnirju bo NK organiziral srečelov. Da bi zbrali dodatna sredstva, so priskrbeli nekaj dresov nogometnih šampionov, ki jih boste lahko zadeli z nakupom srečke na turnirju. Vsa tako zbrana sredstva bodo namenjena za razvoj zdravila za Urbana.

 

Dnevno na Facebook strani nogometnega kluba objavljamo fotografije podarjenih dresov, ki jih lahko z nakupom srečke in kančkom sreče izžreba vsak.

 

Podpisane drese so poslali:

 

 

 

  • Andraž Struna, nekdanji slovenski reprezentant (27 nastopov in 1 zadetek) z bogato mednarodno kariero.

 

  • Domen Črnigoj, slovenski reprezentant (22 nastopov in 3 zadetki), ki je letos branil barve Venezie FC v Italijanski Serie A.

 

  • Peter Španič, sportajmo.si, jim je priskrbel dres slovenskega prvoligaša Tabor Sežane, podpisanega s strani cele ekipe in trenerja Maura Camoranesija, in dres Parme, nekdanjega italijanskega velikana, ki trenutno igra v Serie B.

 width=

»Športniki vedno znova dokazujemo, da znamo stopiti skupaj, še posebej, ko gre za pomoč otrokom. Posebna zahvala gre vsem donatorjem dresov, ki so s svojo gesto pokazali, da niso velikani le na nogometnem igrišču, temveč da imajo tudi veliko srce. Vabljeni na turnir – kupite srečko, saj boste tako pomagali Urbanu, da bo lahko normalno živel«, še dodajajo.