Meteorolog Brane Gregorčič o težko pričakovanem padcu temperatur

Vročina vsaj še do konca naslednjega tedna ne bo popustila.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Visoke temperature kar ne nehajo padati, kot nam je zaupal meteorolog Brane Gregorčič bo tako ostalo vsaj še ta konec tedna. V ponedeljek in torek pa lahko pričakujemo celo rahel dvig temperatur.

Sobota in nedelja bosta v skladu s preteklimi sončnimi in vročimi dnevi. Temperature se bodo ob morju gibale od 32°C do 33°C. Dopoldne bo pihala šibka burja, popoldne pa maestral.

V notranjosti Primorske je pričakovati nekoliko višje temperature, na območju Vipavske doline se te lahko dvignejo tudi do 35°C.

Po vročem vikendu pa lahko pričakujemo še bolj vroč ponedeljek. Najvišje temperature je ponovno pričakovati v notranjosti Primorske, kjer bo živo srebro naraslo tudi do 36°C. Ob obali se bodo temperature gibale okrog 33°C.

S torka na sredo je napovedan obrat v temperaturnem trendu, ki pa ne bo pretirano drastičen. Temperature naj bi se spustile za povprečno 2°C, a to še vedno pomeni dnevne temperature med 32°C in 34°C.

Najbolj sveže dni lahko torej pričakujemo v drugi polovici naslednjega tedna, ko se temperature ne bodo dvignile čez 30°C

Obilnega dežja v prihajajočih dneh ne bo, se pa ob visokih temperaturah pričakuje pojav neviht. Tako bo na severnem Primorskem možnost neviht že v torek, od srede dalje pa je nevihte pričakovati po celotni Primorski regiji, tudi na Obali.

Glede na to, da bodo visoke temperature vztrajale še do konca naslednjega tedna, bodite previdni. Pijte veliko vode, čim več se zadržujte v senci ali primerno ohlajenih prostorih, predvsem pa ne izvajajte težjih aktivnosti na soncu.