Tretji dan festivala PPF mladi

Včeraj je potekal tretji dan festivala PPF Mladi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tretji festivalski dan se je začel s pogovorom s študenti in profesorji z banjaluške akademije, na katerem so bili prisotni tudi študentje ljubljanske ter zagrebške akademije, tako da se je razvil zanimiv dialog o primerjavi različnih študijskih programov dramske igre in gledališke režije.

Čeprav je zaradi bolezni produkcija prvih letnikov AGRFT O, moja sobitja odpadla, dogajanje se je nadaljevalo. Tri akademije so izvedle improvizacije z naslovom Prvi poljub, katerih cilj je bil, da se igralca na odru – s pomočjo različnih danih dramskih parametrov – poljubita. Po končani improvizaciji so predvajali video produkcije prvih letnikov AGRFT, ki je nastala v študijskem letu 2019/20, torej v času zaprtih akademij in fakultet.

Glasbeni del se je začel z zvoki Popotnika, nato pa glasbenega dueta 2B. Večer se je nedvomno zaključil z odlično glasbo in navdušenimi obiskovalci festivala.

Današnji program se začenja ob 19. uri z avtorskim projektom Akademije dramske umetnosti Zagreb Zakleta Hedda. Večer se bo zaključil s koncerti Big Roya, Drilla z gosti ter DJ-ja Out-Lota. Prav tako pa bo danes podeljena nagrada občinstva za najboljšo predstavo PPF Mladi.