Nova koprska tržnica bo tudi prireditveni prostor

Koprska tržnica počasi dobiva novo podobo. Otvoritev bo predvidoma oktobra. Na občini odgovarjajo na pomisleke občanov o nadstrešku, ki naj bi po mnenju nekaterih imel učinek tople grede.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Župan Mestno občine Koper Aleš Bržan je v objavi na družabnem omrežju zapisal, da gradnja nadstrešnice nad mestno tržnico poteka v skladu s terminskim načrtom in bo končana do sredine oktobra.

Zaključeni so temelji, talna plošča, vsa komunalna infrastruktura in vertikalna strešna konstrukcija, ter, kako župan dodaj ki smo jo dodatno protikorozijsko zaščitili z vročim cinkanjem, hkrati pa smo vgradili tudi elektroinstalacijo z dodatno priključno močjo, ki bo omogočila, da naša tržnica občasno postane tudi prireditveni prostor. Nova tržnica ne bo nudila le boljših pogojev za delo branjevk in branjevcev ter prijetnejšo izkušnjo kupcev domačih istrskih dobrot, ampak bo postala tudi kraj za srečevanje, druženje in spoznavanje ljudi, značaja našega mesta in podeželja,” je še dodal.

Poudaril je še, da bodo v nadaljevanju investicije postavili še nosilno horizontalno konstrukcijo strehe, strešne panele in okna, uredili razsvetljavo, osvetlili fontano in položili kamniti tlak.

Na bojazen nekaterih občanov, da bo nadstrešek imel učinek tople grede, pa na občini odgovarjajo, da bo “nadkritje tržnice izvedeno tako, da ne bo prihajalo do učinka tople grede in bo prostor ohranjal dovolj svetlobe. Ravno zato je v načrtu predvidena zasteklitev pasu ob fasadi objekta in sredinski strešni črti ter 56 točkovno razpršenih oken. Ta bodo na posebnih distančnikih od strešine odmaknjena tako, da bodo odprtine omogočale kroženje zraka oz. odvod toplega zraka v poletnih mesecih, ne da bi to vplivalo na zaščito pred vremenskimi vplivi.”

 trznica render 2