ĐENIO ZADKOVIĆ ODSTAVIL ROBERTA FAKINA

Na včerajšnji 12. izredni seji občinskega sveta Občine Piran je očitno prišlo do razkola med županom Đeniem Zadkovićem in (sedaj že odstavljenim) podžupanom Robertom Fakinom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Izredna seja je bila sklicana zaradi obravnavanja predloga za dopolnitev načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Piran zaradi uveljavljanja predkupne pravice na podlagi prejete ponudbe za nakup zemljišča parc. št. 4717 k.o. Portorož, ki se nahaja v obrtni coni Lucija.

Proti uveljavitvi predkupne pravice je glasovala velika večina svetnikov, tudi podžupan Robert Fakin, ki je dejal, da ima Občina v tem primeru preveč konfuzen načrt in da nima smisla, da bi v tem primeru dotično parcelo kupovala na zalogo, če ima kupca, ki jo potrebuje in, nenazadnje, ustvarja nova delovna mesta v občini. “Denar, ki smo ga namenili za dorečene postavke tekom leta, bi morali porabiti za to, ne pa horuk neke druge variante,” je bil oster Fakin.

“Moj glas ni bil odločilen, a očitno županu moja poteza ni bila všeč. Enoumja ne podpiram, podpiram pa obrtnike, ki vztrajajo v naši občini,” ja po seji povedal Fakin.

Gre za načelnost. Fakin je bil podžupan s funkcijo povezovalca koalicije, ki jo je sam predlagal. Tokrat je deloval proti mojemu predlogu. Nič tako hudega, a ni korektno uporabljati izraze kot: konfuznost občine, kupovanje na zalogo in pa zagovarjati gradnjo stanovanj v obrtni coni. Jaz tudi zelo podpiram obrtnike in jim želim priskrbeti večji prostor. Z dogovorom z dotično stranko, bi bilo to zelo možno. Dogovorili bi se z lahkoto. Šlo je samo za smiselno zaokrožitev parcele, ki bi jo lahko namenili JP Okolju,” odgovarja župan Đenio Zadković in dodaja, da razume, da se je predvolilna kampanja začela, a da takih manevrov ne odobrava. “V ekipi je potrebna lojalnost. Če je ni, potem se tako konča. Smatram, da Fakin ni deloval korektno, zato sva se razšla, ker smatram, da tako ne gre. Enak kriterij sem imel, ko sem odstavil podžupana Gabrijela Franco,” še dodaja.