Toni Vodišek evropski prvak v formuli kite

Danes se je v grškem Nafpaktosu zaključilo evropsko prvenstvo za novo olimpijsko disciplino formule kite, in to z veliki uspehom našega Tonija Vodiška, ki se domov vrača z naslovom evropskega prvaka.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V samem vrhu je bil skozi celo prvenstvo, zmagal je tudi nekaj posameznih regat, a imel žal tudi nekaj smole z opremo. Že takoj prvi regatni dan se mu je strgal kite in čeprav se ga je trudil popraviti, si je za nekaj regat vseeno moral sposoditi tri leta starega in že močno obrabljenega. Kljub vsem zapletom je uspel z odličnim jadranjem, dobrimi starti in premišljenimi odločitvami doseči ta vrhunski rezultat.

Toni Vodišek: “Zelo sem vesel! Pred tremi leti, 2019, smo bili na istem tekmovanju, na evropskem prvenstvu, drugi, zdaj prvi, zelo sem bil vesel takrat in zelo sem vesel zdaj. Po operaciji ramena se forma dviguje, pripravljamo se za olimpijske 2024, gremo skupaj dalje!”

Trener Rajko Vodišek: “Po letu 2019, ko je bil Toni drugi na evropskem prvenstvu in je imel za seboj zelo uspešno sezono z zmagami na treh regatah svetovnega pokala, je sledila poškodba, zdaj pa spet prihaja na vrhunski nivo. Je prvi v Evropi, eno stopničko smo napredovali, čez en teden gremo na svetovno prvenstvo pobrat, kar se da.”

Na prvenstvu je v ženski konkurenci nastopila tudi Marina Vodišek, ki zaključuje na 24. mestu med Evropejkami.