Danes manj težav s plimo

V Piranu se je danes ob 6.54 oglasila sirena z opozorilom pred možnostjo poplavljanja morja. Nekaj po 7.30 je morje začelo prelivati obalo na mestih, ki so pogosto pod vodo. Najvišja astronomska plima je napovedana ob 8.19. Gasilci ne pričakujejo ponovitve torkovih težav.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Gasilci PGD Piran so spremljali plimovanje, postavljali in opazovali baraže, črpali vodo iz hotela in jaška dvigala, zaradi kratkega stika
pregledali električno inštalacijo poslovnega objekta, postavljali protipoplavne vreče ter odstranili plavajoč sod odpadnega motornega olja.

Okoli 11. ure so v piranskem malem mandraču gasilci JZ GB Koper zaradi razlitega motornega olja postavili pivnike in tako preprečili nadaljnje širjenje madeža. Delavci SVOM so postavili bariero na vhodu v mandrač in z oljnim posnemalcem odstranili 100 litrov olja.

Ob 6.39 je bila v Izoli prožena sirena javnega alarmiranja z znakom za splošno nevarnost. Gasilci JZ GB Koper, PGD Izola in Komunala Izola so postavljali protipoplavne vreče in baraže. Ob 8.07 je morje poplavilo tudi Pristaniško ulico v Kopru in strojnico bazena v Žusterni. Gasilci JZ GB Koper so iz strojnice prečrpali vodo.

V torek zvečer plima ni povzročila večje škode. Tudi burja se je čez noč ob obali umirila in piranskim gasilcem ni bilo treba posredovati.

V torek je v Piranu voda premikala avtomobile in zalila več pritličnih stanovanj in lokalov. Na obalne ulice se je razlila tudi v Izoli in Piranu. Po podatkih mareografske postaje v Kopru je bila torkova dopoldanska plima med petimi najvišjimi od začetka meritev v letu 1961.

V Piranu in Izoli kljub sireni avtomobili ostali pod vodo (VIDEO)