Praznični december v Portorožu in Piranu

Praznične luči bodo v Portorožu in Piranu zasvetile 2. decembra. Dogajanje bodo bogatili božični sejmi, kotalkališče, otroške predstave, pester glasbeni program, ves mesec pa bo tudi v znamenju penin.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski

V petek, 2. decembra, bodo v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči, v parku hotela Kempinski Palace Portorož pa bo zaživel božično-novoletni sejem. Ob 16.30 bosta otroke v parku navdušila lutkovna predstava Zvezdica zaspanka in Miklavž, s katerim bodo najmlajši prižgali praznično osvetlitev. Poleg nakupa izvirnih darilc se bodo obiskovalci na sejmu lahko okrepčali tudi s tradicionalnima enolončnicama bobiči in joto, posladkali s fritulami ter pogreli s kuhanim vinom ali ginom in okusnimi čaji z mehurčki – bubble tea. Sejem bo od 2. do 18. decembra odprt samo ob koncih tedna, od 23. decembra pa do 2. januarja pa tudi med tednom. V parku bodo decembra sledile še štiri brezplačne otroške predstave, konec meseca pa bo otroke obiskal tudi Dedek Mraz.

Tartinijeva novoletna tržnica

V Piranu bodo od 27. decembra do 9. januarja obiskovalci lahko drobne pozornosti za najdražje kupili na Tartinijevi novoletni tržnici. Med 27. in 30. decembrom bodo v Mediadomu Pyrhani potekale novoletne predstave za otroke, zadnji dan v letu pa bo otroke obiskal Dedek Mraz na piranskem svetilniku.

Nekdanje skladišče soli

Prav posebna novost bo letos Festival Grando Portorož – Portorose v nekdanjem skladišču soli, kjer bo od 16. decembra do 1. januarja ob popoldnevih organizirano kotalkališče, program pa bodo popestrile številne prireditve za vse starosti, od gledaliških predstav in koncertov do zabav z DJ-ji. Glasbeni izbor bo še posebej pester, med drugim bodo nastopili tudi Valentino Kanzyani in Koala voice.

Na silvestrovo na koncert ali v gledališče

Zadnje dni leta ne gre zamuditi gala novoletnega koncerta in silvestrske gledališke predstave z Ladom Bizovičarjem v Avditoriju Portorož. V Piranu bo na silvestrovo na Tartinijevem trgu nastopila skupina Gedore in didžej Adriano Roy Dee Jay, opolnoči pa bo nebo razsvetlil svetlobni šov. Prvi dan novega leta se bodo najpogumnejši lahko osvežili s tradicionalnim Novoletnim skokom v morje na portoroški plaži.

December je čas penin

December bodo poleg lučk in pestrega dogajanja zaznamovali tudi zlati mehurčki. Kot uvod v Mesec penin bo 1. decembra predstavljal tudi Masterclass penečih vin v Restavraciji Marina Portorož. Izobraževanje bo odprto tako za strokovno kot tudi za širšo javnost. 26. decembra se v Portorož vrača dobro znani Festival penin, ki bo že devetič privabil vrhunske peničarje in proizvajalce šampanjcev.V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo mogoče okusiti najboljše penine iz približno 30 kleti – kot nalašč za glamurozen prednovoletni večer. Svečani program bo potekal v parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre razglasili Naj penino Portoroža 2022, za glasbeni program pa bo poskrbela italijanska skupina Operapop.