Se je že začelo

S Policijske uprave (PU) Ljubljana poročajo, da se je na območju Vrhnike v nedeljo zaradi uporabe nedovoljene pirotehnike lažje poškodoval mladoletnik. V stanovanju mu je v rokah eksplodirala petarda. Mladoletnik naj bi petarde naročil preko spleta z vednostjo staršev. Policisti so zasegli več pirotehničnih izdelkov, med njimi tudi doma izdelano petardo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo izvedli ustrezne postopke, ob tem pa odsvetujejo uporabo pirotehnike in upozarjajo na možne hude posledice. Staršem svetujejo, da otrokom preprečijo, da bi pirotehniko uporabljali sami.

Prepovedana je tudi predelava ali lastna izdelava. Izkušnje kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna, so še opozorili pri policiji, saj izdelki večinoma niso preizkušeni, vprašljivi pa so tudi materiali, iz katerih so narejeni.

Poudariti je treba, še opozarjajo, da posest in uporaba pirotehničnih izdelkov vseh oblik v Sloveniji nista dovoljeni. Prepovedano jih je uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za javni potniški promet, na površinah, kjer potekajo javne prireditve, poroča Siol.net.

pu ljubljana
Zasežena pirotehnika