S skupnimi močmi osvobodili delfina pred Piranom

V Piranskem zalivu se je včeraj zgodil zanimiv prizor: delfin se je zapletel v ribiško mrežo, njegovo reševanje pa je potekalo tako.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek so študentje Varstvene biologije UP FAMNIT skupaj z Akvarijem Piran med vajami pred seboj naleteli na nepričakovan prizor. Kot so namreč zapisali na Facebooku, so med plovbo pred seboj opazili delfina, ki se je ujel v ribiško mrežo.

Hitro so se odzvali: o dogodku so hitro obvestili lastnike ribiške mreže in jo začeli dvigovati, saj je bil delfin v težavah. Na pomoč so jim priskočili tudi kolegi iz društva Morigenos, ki so tudi bili obveščeni o delfinu, ujetem v ribiško mrežo. Akcija je bila hitro rešena in delfin je odplaval na svobodo.

”Delfin je odplaval, ekipa društva Morigenos pa ga je nekaj minut zatem s pomočjo usmeritve kolegov Akvarija Piran uspela izslediti. Delfina smo nekaj časa opazovali in se prepričali, da je z njim vse v redu in da se vede normalno, uspeli pa smo ga tudi identificirati. Gre za enega stalnih delfinov s tega območja, ki ga v društvu Morigenos dobro poznamo že več let”, so zapisali iz društva Morigenos po uspešnem reševanju delfina.

Iz okoljevarstvenega društva Morigenos so še opozoril, da je v takšnih situacijah zelo pomembno spremljanje delfinov, potem ko jih izpustijo iz mreže, zaradi možnih poškodb: ”Vse, ki ste na morju, pa pozivamo, da opažanja delfinov, tako prosto plavajočih kot tistih v težavah, nemudoma sporočite društvu Morigenos na 031 77 10 77”.