Al Sivka, novi mister Slovenije

Najlepši Slovenec je Izolan

Nedavno je bilo v Šentjakobskem gledališču zelo slovesno. Vendar v tem hramu kulture ni bila premiera kakšne predstave ali koncerta, kot je to običajno, temveč so se po odru sprehajali postavni mladeniči iz cele Slovenije in se predstavljali strogi žiriji in povabljencem. S svojim glasom in stasom jih je najbolj prepričal temnolasi 19-letni Izolan Al Sivka, ki so mu nadeli lento najlepšega Slovenca. Postavnega Primorca Ala že v kratkem čaka najpomembnejše potovanje v življenju – nastop na svetovnem izbiranju najlepšega Zemljana v tajskem mestu Chiang Mai. Mladenič se pustolovščine zelo veseli, obenem pa priznava, da ima nekoliko treme.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Al je dijak Srednje tehniške šole iz Kopra, ki je po naravi zelo radoveden. Telo si je izklesal s treningi in tekmami v rokometu, ki ga je treniral šest let. Šport mu je dal veliko: od discipline, tekmovalnega duha, sodelovanja v ekipi, okušanja zmag in soočenja s porazi, kar je tudi sicer zelo dobrodošla veščina v življenju. In ravno v športniku je našel svojega idola.

»Moj velik navdih je maneken in odličen športnik Alen Kobilica, saj je človek s veliko optimizma in motivacije.” Kljub temu da ga je življenje postavilo v težko in nepredstavljivo situacijo, ni obupal, zbral je moč in znova zaživel.

“Posvečam se stvarem, ki me veselijo in pomagam ljudem s podobnimi težavami,” pove Al, ki je tudi sam prestal marsikatero življenjsko preizkušnjo. Zagotovo je bilo najhuje, ko mu je pri enem letu umrla mama in je odraščal z očetom in babico, na katera je zelo navezan.

Enostavno tako prijeten, da ga človek mora imeti rad

Mladenič se opiše kot človek, ki se rad preizkusi v mnogo stvareh. Težko reče, kaj je njegov  največji talent, sta pa v ospredju zagotovo modeling in igralstvo. V slednjem se preizkuša zadnje čase. In zato ni čudno, da si je želel preizkusiti še kot kandidat za najlepšega Slovenca. Z izklesano postavo ni imel težav, kljub temu da obožuje pico margerito, ki je tudi njegova najljubša jed. Zgovorni in klepetavi mladenič je izjemno odprt, zato tudi ni imel prevelike treme na fotografiranjih in predizborih kandidatov. Ravno tako ne na tekmovanju samem in obveznostih do organizatorjev in sponzorjev po osvojenem naslovu. Veselo je odgovarjal na vprašanja novinarjev in med drugim zaupal tudi, da obožuje svojo družino, ki ga podpira na njegovi poti. Veliko lepih trenutkov pa preživi na sprehodih in med crkljanjem kužka Rockyja, pasme ameriški stafford, ki ga že več kot eno leto spremlja v dobrem in slabem. Ravno tako je vesel podpore svojih bližnjih prijateljev, s katerimi so tudi marsikatero ušpičili.

 

In čeprav je Al čez noč postal prepoznaven po celi Sloveniji, naslov mu je prinesel tudi kopico oboževalk, pa tudi poslovnih priložnosti za delo manekena in fotomodela, mladenič ostaja samski in skromen, posvečen predvsem svojim  sanjam in konjičkom.

»Že v osnovni šoli sem naravnost oboževal likovni pouk, saj zelo rad rišem in gledam umetniške slike. Kadar le utegnem, vzamem v roke čopič ali barvice, risanje je še vedno ena od najljubših oblik moje sprostitve.«

V prihodnosti si želi zapluti v v igralske vode. Trenutno še ni razmišljal o prvem koraku, morda bo poskusil z gledališkim tečajem. Ima pa že kar nekaj izkušenj pred kamero – nastopil je v kar nekaj video spotih in to mu je predstavljalo zanimivo izkušnjo, takrat se je tudi želja po igranju relativno povečala. Nepozabne spomine pa ima na minulo poletje, ko je bil v Piranu statist na snemanju filma z glavnima zvezdnikoma Markom Wahlbergom in Halle Berry.

»Za zdaj še nisem čisto prepričan, če se bom odločil za študij na AGRFT. Najprej si želim končati srednjo šolo, nato pa bom videl, kam bom šel naprej,« pravi mladenič, ki si želi izkusiti sanjsko dogodivščino, ko bi se samo usedel v avto in in odšel neznano kam, čisto odvisno od momenta.

»Moji najlepši momenti so se vedno zgodili spontano. Rad spoznavam nove ljudi, najraje tujce, saj me zanimajo njihove navade, kultura, vidiki razmišljanja na svet. Zelo pa sem navezan tudi na svojo Izolo. Všeč mi je, da je manjše mesto, v katerem se ljudje poznajo, so med seboj povezani in se med sabo podpirajo. Všeč mi je tudi, da mesto živi čez celo leto, da se vedno nekaj dogaja (tudi pozimi), sedaj ko je okrašena, pa je sploh čarobna. Zelo rad zahajam na razgledne točke, največkrat se tam podružim s svojimi prijatelji ob lepem razgledu na Izolo,« je razkril, kje ga boste najpogosteje srečali.