ARSO posnel dvigovanje gladine vode (VIDEO)

Vodnatost rek po Sloveniji se je ponoči povsod povečala, prevladujejo veliki pretoki. Ponoči je močno narasla Kolpa v srednjem toku in poplavljala.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Ponovno so naraščali in se razlivali tudi pritoki Ljubljanice, med njimi najmočneje Gradaščica. Znova sta narasli in poplavljali tudi Logaščica in Idrijca v zgornjem toku. Trenutno se vodnatost rek v osrednji in vzhodni Sloveniji zmanjšuje, naraščajo še Kolpa v spodnjem toku, Krka s pritoki Sava v zgornjem in spodnjem toku, Savinja in Dravinja v spodnjem toku, poroča ARSO.

Danes se vodnatost rek lahko še nekoliko poveča. Kolpa v spodnjem toku še umirjeno narašča, največje pretoke bo predvidoma dosegla popoldan. Sava v spodnjem toku bo največjo vodnatost dosegla zvečer, Krka s pritoki pa v noči na nedeljo. Popoldan se bo vodnatost večine ostalih rek po državi začela zmanjševati. Zmanjševanje vodnatosti se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

ARSO je z interaktivnim prikazom ponazoril odziv vodotokov glede na aktualne padavinske razmere. Hidrološke kamere so postavljene na izbranih Hidroloških postajah po Sloveniji.