Bernarda Žarn: Obožuje slovensko obalo in Melodije morja in sonca!

Vse, česarkoli se dotakne Bernarda Žarn, je posuto s čarobnim prahom prijaznosti, prijetnosti in humorja. Pred kamerami je samozavestna in suverena. Po dolgih letih in raznolikih dogodivščinah je skoraj nobena stvar ne spravi s tira, pa tudi tisti, ki jo vabijo na voditeljske odre, si vedno oddahnejo, saj vedo, da se bo znašla v vseh situacijah in z vsemi sogovorniki. Voditeljica oddaje Vikend paket, v kateri spravljata gledalce v smeh z Jožetom Robežnikom, je rada sprejela vabilo Lorelle Flego, da osmega julija še v tretje pripravita nepozaben večer glasbe, zabave in sproščenosti na Melodijah morja in sonca v portoroškem Avditoriju, v katerega se Bernarda vedno znova rada vrača.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bernarda je od nekdaj velika ljubiteljica umetnosti, še posebej literature, kot iz topa izstreli globoke življenjske misli, ki ji pomagajo pluti med čermi življenja. Skozi leta se je kalila v novinarski in voditeljski kovačnici na Kolodvorski 2-4. Nasmejano dekle iz Anž v Brestanici pri Novem mestu je po koncu študija našlo nov dom, a je še vedno zelo navezana na kraje svojega otroštva in se tja tudi redno vrača k svojim domačim. Še posebej se veseli srečanj s sestro, ki je tudi njena zaupnica in najboljša prijateljica. Čeprav je pred kamerami vedno brezhibno urejena, je doma sproščena in z veseljem poprime za delo v domačem vinogradu, ki ga zlepa ne zmanjka. Delo na zemlji in druženje z domačimi ji daje energijo za izzive, ki jih ji radovedni in nemirni, zlepa ne zmanjka. Vedno znova najde kaj, kar jo še zanima, kar bi še rada naredila, prebrala, poskusila. Pri tem ji leta minivajo kot blisk, izkušnje pa se kopičijo. Po  koncu sezone Vikend paketa se je nasmejana Berni, kot jo kličejo prijatelji, lotila oddaje Poletni večer, posvečeni 65-obletnici televizije. Pred zasluženim odhodom na dopust pa jo čaka še vodenje Melodij morja in sonca, kjer bosta na odru Avditorija v Portorožu stali z Lorello Flego.

LETOS BO ŽE TRETJIČ STALA NA ODRU AVDITORIJA. SODELOVANJA Z LORELLO FLEGO SE ZELO VESELI.
LETOS BO ŽE TRETJIČ STALA NA ODRU AVDITORIJA. SODELOVANJA Z LORELLO FLEGO SE ZELO VESELI.

Beg pred tramontano

»Melodije morja in sonca imam zelo rada. Ta festival ima poseben čar. Tudi zaradi občinstva, ki je sproščeno in dobrovoljno. Sodelavci Avditorija Portorož in Občine Piran so odlični gostitelji in skrbni organizatorji. Vsake Melodije morja in sonca se mi zdijo Mamljivo Morsko Slavje in Lorello Flego imam zelo rada. Tako vesela sem, da bova letos že tretjič skupaj vodili ta festival,« pravi Bernarda, ki se ji je na voditeljskem odru pripetilo že vse mogoče. Nikoli pa ne bo pozabila, kako je bilo, ko jih je v Avditoriju ujela prava tramontana. »A smo skupaj z občinstvom dobrovoljno počakali do konca neurja in potem nadaljevali s Festivalom. Letos mi bo na tem prekrasnem poletnem odru lepo tudi zaradi duhovite in nabrite družbe Tomaža Klepača in Iztoka Gustinčiča. Kaj pripravljamo, pa si oglejte v živo, 8. 7. ob 21-ih, v Avditoriju Portorož. Vstopnice so že v prodaji ali pa v neposrednem prenosu na TVSLO1,« pravi Bernarda, ki se bo po koncu festivala končno odpravila na zasluženi dopust. »Morje obožujem in poleti skušam vsak prosti trenutek izkoristiti za kopanje in počitek. Ob morju in v njem se sprostim in umirim,« je sklenila.