Bojkot sej občinskega sveta v Ankaranu

Včeraj so z ankaranske občine medije obvestili, da svetniki list Vsi smo Ankaran in Gibanje svoboda niso prišli na sejo. Po mnenju županove koalicije se razlog za bojkot skriva v tem, da bi morali na seji obravnavati sklep o razdelitvi premoženja med občinama Ankaran in Koper, medtem ko v Listi Vsi smo Ankaran pravijo, da gre za vprašanja okoli nadzornega odbora.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Koprski mestni svet je 22. junija sprejel odlok, s katerim je določil svoj delež ustanoviteljskih in kapitalskih pravic v javnih zavodih, ki si jih deli z Občino Ankaran.  Slednja je nato napovedala izpodbijanje tega odloka in pripravo lastnega sklepa, ki bo odražal stališča Občine Ankaran.

Na včerajšnji seji bi ankaranski občinski svet moral obravnavati pripravljeni sklep o razdelitvi premoženja med občinama, do česar pa ni prišlo, saj svetniki list Vsi smo Ankaran in Gibanje svoboda niso prišli na sejo.

Kot so zapisali v kabinetu župana Gregorja Strmčnika, so s tem onemogočili sprejetje enega najpomembnejših sklepov za lokalno skupnost Ankaran. “Ankaranska opozicija odkrito deluje v korist Mestne občine Koper in v škodo Ankarana. Poleg tega je neudeležba opozicijskih svetnikov prinesla dodatne zaplete za delovanje občinskega sveta, saj ni bil potrjen sklep občinske volilne komisije in s tem mandat nadomestne članice občinskega sveta, kar deluje obstruktivno tudi za nadaljnje seje ankaranskega občinskega sveta in pomeni hud demokratični deficit,” so sporočili.

Z vprašanjem, zakaj jih na sejo ni bilo, smo se obrnili na Aleksandra Pahorja, svetnika iz vrst Vsi smo Ankaran, ki nam je dejal, da pričakujejo, da jim bo župan dal odgovore na vprašanja, ki so jih podali glede nadzornega odbora in hodili bodo na seje.

V zadnjem obdobju je namreč v občini Ankaran prihajalo do nesoglasij pri imenovanju Nadzornega odbora občine in izvolitvi predsednika tega organa. O tem smo že pisali v članku spodaj:

Nadzorni odbor v Ankaranu še buri duhove