Čančar: “O naslednjem nasprotniku bomo razmišljali jutri”

Da so s Francozi odigrali zelo zahtevno tekmo, o nasprotniku, ki ga čaka v nadaljevanju evropskega prvenstva, pa bodo razmišljali jutri, je po osvojenem prvem mestu v skupini povedal Vlatko Čančar. Koprčan je v zadnjih trenutkih današnje napete tekme na evropskem prvenstvu v košarki, prispeval nekaj ključnih točk. “Pomembna je bila obramba,” je o spopadu z atletskimi Francozi povedal Čančar in dodal, da jim ponos ni dal, da bi jih nasprotniki preskočili.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Košarkarji Slovenije so osvojili prvo mesto v predtekmovanju evropskega prvenstva v Kölnu. V petem nastopu so kljub odsotnosti poškodovanega Mikea Tobeyja premagali Francijo z 88:82 (20:19, 44:40, 64:64). Luka Dončić je s 47 točkami postal drugi najboljši strelec na eni tekmi evropskih prvenstev. Pri tem ne gre zanemariti dejstva, da se je prvi zvezdnik slovenske ekipe na tekmi tudi poškodoval, zaradi udarca v glavo je krvavel, rano pa so mu zdravniki morali zašiti.

Slovenija se bo v soboto v osmini finala v Berlinu pomerila s četrtouvrščeno ekipo iz skupine A.

Po včerajšnjih tekmah zadnjega kroga predtekmovanja evropskega prvenstva v košarki v skupinah A in B so že znani prvi štirje pari osmine finala. Branilci naslova prvaka iz leta 2017 Slovenci se bodo pomerili z Belgijo.