Če bi se radi izognili dolgočasnim in običajnim jedem: kozice na buzaro

Če se vam kdaj še posebej ne da kuhati in si težko zamislite jed, ki ne bi bila dolgočasna, imamo rešitev. Recept za neobičajno, a okusno in preprosto jed, ki bo očarala in prijetno presenetila vsakogar – kozice na buzaro.

Deli novico s tvojimi prijatelji

In ker so škampi še vedno nekoliko dražja poslastica, priporočamo … kozice – lahko dostopna in okusna morska hrana.

Sestavine za štiri osebe:

  • 1 kg kozic
  • 130 ml oljčnega olja
  • 130 ml belega vina
  • 4-5 strokov česna
  • ščepec mletega popra
  • žlico in pol drobtin
  • dve žlici in pol peteršilja
  • 1 in pol paradižnik

kozice

Priprava:

Česen in peteršilj drobno nasekljamo, paradižniku pa olupimo kožo in ga prav tako nasekljamo.

V večjem loncu segrejemo oljčno olje in dodamo kozice ter jih popražimo z vseh strani (ne več kot dve minuti).

Dodamo česen, paradižnik in polovico peteršilja ter začinimo s poprom. Dodamo drobtine in vse skupaj premešamo ter kuhamo nekaj minut, da se okusi povežejo.

Po nekaj minutah prilijemo belo vino in na majhnem ognju v pokriti posodi kuhamo še nekaj minut. Ni vam treba mešati, samo nežno stresajte lonec.

Ko postrežemo, kozice potresemo s preostalim peteršiljem.

Dober tek!

kozice