Potem ko smo v soboto prižgali lučke na Titovem trgu, se je uradno začelo predbožično in praznično vzdušje v mestu. Letošnji advent je v kraj prinesel drsališče, glasbo, okrašene ulice, a tudi stojnice, kjer se lahko pogrejemo s kuhanim vinom, ginom ali vročo čokolado. V Kopru so stojnice postavljene na Titovem trgu in pri Taverni, ob morju. Tokrat so nas zanimale cene kuhanega vina na stojnicah: v tej sezoni je treba za dva decilitra kuhanega rdečega ali belega vina odšteti 2,5 evra. Ena od stojnic prodaja svoje vino po ceni 3 evre.
Poleg vina na stojnicah ponujajo tudi sladkarije, tako da imamo v predbožičnem času priložnost poskusiti ocvrtke, pečene fige v refošku ali miške. V ponudbi tudi so bakala, pršut in sir.
Nekoliko višje so cene kuhanega vina v lokalih: gibljejo se od 2,5 do 3,5 evra.
V adventni Ljubljani so cene kuhanega vina nekoliko višje kot v slovenski Istri. Cena za kozarec kuhanega vina na skoraj vseh stojnicah v središču Ljubljane znaša tri evre, tudi 3,5 evra za dva decilitra. Nižjo ceno lahko najdete na Mestnem trgu, kjer je kuhano 2,8 evra. Ponekod nudijo akcije, v kateri za pet evrov poleg kuhanega vina dobite tudi skodelico. Ob nabrežju Ljubljanice, v barih, ki obratujejo vse leto in ne samo za praznike, je cena primerljiva, a konkurenčnost ohranjajo s količinskimi popusti: v enem od barov je sedem kozarcev kuhanega vina mogoče dobiti za 21 evrov (cena enega je torej tri evre), v enem pa šest kozarcev celo za 15 evrov, kar pomeni, da je kuhano vino tam z 2,5 evra eno najcenejših v strogem središču.