Cepilne mobilne enote tudi na koprskem podeželju

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zdravstveni dom Koper bo v prihodnjem tednu še okrepil svoja prizadevanja za čim višjo stopnjo precepljenosti v skupnosti, in sicer bodo naši zdravstveni delavci v torek vnovič organizirali cepljenje za nenaročene, v sredo pa svoje mobilne enote za cepljenje pripeljali še v Gračišče, Šmarje in Marezige.

Slovenija je po merilih Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni v zeleni fazi, a na Institutu Jožef Stefan opozarjajo, da bi lahko že v prihodnjem tednu prešla v oranžno, na začetku septembra pa ob trenutnem trendu razvoja epidemije celo v rdečo fazo. Kot opozarjajo, bi jeseni v bolnišnicah lahko presegli drugi val epidemije covida-19, če se ne bomo pravočasno dovolj precepili.

Da bi vsi, ki se do zdaj še niso odločili za cepljenje, lahko čim lažje prišli do cepiva, bo Zdravstveni dom Koper v prihodnjem tednu izvajal cepljenje proti bolezni covid-19 tudi na podeželju. Z mobilno enoto bodo na terenu prisotni v sredo, 11. avgusta, in sicer bodo med 14. in 15. uro v Gračišču, med 16. in 17. v Šmarjah, od 18. do 19. ure pa bo cepljenje potekalo v Marezigah.

Ob tem iz zdravstvenega doma napovedujejo, da v tednu med 16. in 20. avgustom načrtujejo cepljenje na plaži v Žusterni in v nakupovalnem centru Tuš Planet ter v Občini Ankaran.

 

V torek cepljenje za nenaročene

V prihodnjem tednu bo zdravstveni dom nadaljeval cepljenje za nenaročene. V torek, 10. avgusta, med 14.30 in 16.30 se bodo zainteresirani lahko cepili s cepivom Pfizer, med 16.30 in 18. uro pa s cepivom Janssen. Odprto cepljenje je namenjeno vsem, ne samo občankam in občanom koprske občine, potekalo pa bo na lokaciji Zdravstvenega doma Koper, Dellavallejeva 3.

Zaradi velike zasedenosti parkirišča na Vergerijevem trgu (ob ZD Koper) in Trgu Brolo na Mestni občini Koper obiskovalcem Zdravstvenega doma Koper svetujejo, da svoja vozila parkirajo v novi Parkirni hiši Belveder. Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa le en evro.