Ker gre za sadje, ki je zelo bogato z maščobami, kar je velika redkost, daje avokado maslen občutek, ki se čudovito zlije s čokolado in odlično posnema klasični čokoladni mousse. Na splošno je to odlična alternativa, ki jo morate imeti v svojem arzenalu hitrih receptov za sladice!
Mousse – sestavine:
2 zrela avokada, srednje velikosti
35 g kakava v prahu
60 ml kokosovega mleka
85 g medu
Ščepec soli
Mousse – priprava
Avokado prerežemo na pol, previdno odstranimo koščico in olupimo kožo. Kremasto zeleno meso narežemo na četrtine. Dodajte četrtine avokada, kakav v prahu, kokosovo mleko, med in sol v kuhinjski robot.
Mešajte, dokler ni vse gladko. Ko je končano, mora izgledati gosto in kremasto. Nalijte v 2-4 servirne sklede. Za bolj čvrsto konsistenco uživajte takoj ali ohladite v hladilniku.
Uporabljajte samo zrel avokado. Zrelost je ključnega pomena za doseganje te svilnato gladke teksture. Igrajte se z okusom. Kakav v prahu se lahko razlikuje po moči okusa, zato naj vas ne bo strah dodati več ali manj po okusu. Ohladite v hladilniku za popolno konsistenco.