Danes na sporedu nogometni spektakel

Stadion Stožice bo drevi ob 20. uri gostil dobrodelno nogometno tekmo za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah v Sloveniji. Dogodek je plod pobude predsednika Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandra Čeferina, ki je že na davno razprodan obračun privabil številna slovita imena iz sveta nogometa.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tekmo bodo obiskali tudi številni nogometni delavci, funkcionarji, predsedniki tujih klubov in nogometnih zvez ter poslovneži, ki bodo vsak po svojih močeh prispevali sredstva za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji, so pojasnili organizatorji.

Vrata razprodanega stadiona, na katerem pričakujejo več kot 16 tisoč gledalcev, bodo odprli ob 18.30, uradni program se bo začel ob 20. uri, tekma nogometnih zvezdnikov z dvema polčasoma po 30 minut pa ob 20.30. Kapetan modrega moštva bo legendarni Italijan Paolo Maldini, rdečega pa Portugalec Luis Figo.

Na seznamu sodelujočih je 36 znamenitih nogometnih imen, tekmo pa bo sodil nekdaj najbolj priznani evropski sodnik, Italijan Roberto Rosetti.

“Kot sem že večkrat povedal, je nogomet več kot samo šport. Nogomet je del naše kulture, povezuje, tako da pričakujem zelo pozitivno vzdušje danes na tekmi,” je povedal Čeferin in pojasnil, kako je nastala ideja za takšen dogodek.

Poudaril je, da je že od začetka vedel, da bodo zbrali takšno zvezdniško ekipo. “To so prijatelji, spoštujejo dobrodelnost, nisem si pa predstavljal, da bomo tako hitro zbrali toliko sredstev, da bomo tako hitro razprodali stadion in da bo to dogodek na taki ravni,” je še dodal in za zdaj zavrnil razkritje višine zbranega zneska ter da bodo o tem poročali po tekmi.

Na večerni tekmi bosta zvezdniški ekipi vodila trenerja Matjaž Kek, selektor Slovenije, in legendarni italijanski strateg Fabio Capello. Kapetana pa bosta nekdanji italijanski reprezentant in legenda Milana Paolo Maldini ter portugalski zvezdnik Luis Figo.

Ob polčasu tekme bodo na odru tudi glasbeni gosti, med njimi Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo in Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love), Zoran Predin ter skupina King Foo.

Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj na stadion pridejo pravočasno in po možnosti z brezplačnim javnim prevozom, saj bo garaža stadiona odprta zgolj za akreditirane osebe in goste. Na dan bodo ob 17. uri odprli tudi navijaško cono.

Ob 17. uri pa bo svoj pogled na dogodek na novinarski konferenci v hotelu Intercontinental obelodanil tudi predsednik Čeferin z gosti.