Danes za večerjo: Tortilja s tuno in avokadom

Hitro in lahko večerjo lahko pripravite le z nekaj sestavinami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ena od glavnih napak pri hujšanju je preskakovanje obrokov. Tudi večerja naj zato postane del vaše vsakodnevne rutine. Ta seveda naj ne bo prepozna, izbira živil, ki jih boste zaužili ob koncu dneva, pa naj bo skrbno premišljena. Obrok naj vsebuje tako beljakovine kot ogljikove hidrate in vlaknine. Hitro večerjo si lahko pripravite le z nekaj sestavinami: tortiljami, tuno in avokadom.

Tortilje so zadnje čase vse bolj priljubljene. Svetujemo vam, da izberete polnozrnate ali koruzne. Tuna je lahko sveža in na hitro popečena ali tista iz konzerve. Če se odločite za konzervo, izberite tuno v lastnem soku ali tisto z manj olja, sicer odvečno olje odstranite. Avokado naj bo dovolj zrel. Sicer je priprava jedi zelo enostavna: avokado olupite in zmečkate z vilicami, vanj vmešate tuno, nekaj kapljic oljčnega olja, sol in poper po okusu ter malo limoninega soka. Z zmesjo namažete tortiljo, ki ste jo predhodno segreli na ponvi. Za popestritev jedi v avokadov-tunin nadev lahko dodate tudi trdo kuhano jajce in na drobno sesekljano mlado čebulo ali šalotko. Prav tako lahko jed še dodatno obogatite s koruzo iz pločevinke in narezanim paradižnikom.

Pa dober tek!

SESTAVINE:

Polnozrnata tortilja

Tuna

Avokado

Limonin sok

Oljčno olje

Sol in poper po okusu