Đenio piše Fakinu

Župan Đenio Zadković se je na družbenem omrežju odzval na izjave odstavljenega podžupana Roberta Fakina za primorski medij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Razkolu med županom Občine Piran Đeniem Zadkovićem in odstavljenim podžupanom Robertom Fakinom, o katerem smo že poročali, ni videti konca. Odstavljen podžupan je župana obtožil laži.

Fakin je povedal, da je Zadkovićeva trditev, da naj bi se na kolegiju strinjal z uveljavljanjem predkupne pravice za nakup zemljišča v Luciji, dan kasneje pa glasoval proti, laž. Dodal je še, da je predlog sklepa o nakupu dotične parcele nastal v ožjem krogu kabineta župana in da se z njim nikoli ni strinjal, saj meni, da ni v doprinos gospodarstvu v občini.

Na Fakinovo izjavo se je na družbenem omrežju že odzval župan Đenio Zadković:

“Spoštovani Robert Fakin
Zadkovič ne laže. V četrtek proti večeru okrog 18.00 ure me je poklicala gospa P.Ž. z OBALA plusa in me vprašala, če je res, da sem odstavil podžupana Fakina. Popoldne sem bil malo zakinkal. Rekel sem, da ne bi odgovarjal na to vprašanje, a se nisem počutil, da bi to zanikal, ker je to dejansko resnica.
P.Ž. sem povedal, da bi želel, da najprej Robert Fakin poda svojo izjavo, ki jo bom eventualno potrdil. Z Robertom Fakinom sva se na 4 oči še na občini, preden sem mu vročil sklep o prenehanju funkcije povedal, da me ne zanima, kaj bo navedel kot razlog za prenehanje delovnega razmerja, ker mu ne želim škodovati.
Predlagal sem mu, naj kot razlog navede boljšo ponudbo za službo ali pa priprave na predvolilno kampanjo in bom to potrdil zgolj zato, da mu ne bi škodoval. Povedal sem mu tudi kaj me je v njegovem delovanju motilo.
Razšla sva se čisto normalno. Robert je kazal, da zadevo razume, saj sem mu povedal, da sem enak spor imel s takratnim podžupanom G. Franco in da tudi zaradi načelnosti, oziroma enakih vatlov moram tako odreagirati, saj bi bilo drugače lahko videti dvojna merila. Vest mi ne bi dala miru.
Za to potezo sem se odločil po tehtnem premisleku, ne zaradi mojega ega, ampak zaradi načina delovanja, ki ga ne odobravam. Bolj zato, da bo vsem jasno, česa v politiki ni mogoče tolerirati.
Še isti večer je OBALA plus objavil Fakinovo izjavo, ki me je presenetila, ker sem videl precej burno in agresivno Fakinovo izjavo, nič od tistega, kar sva se dogovorila. Moje izjave tisti članek takrat še ni vseboval, ker je P.Ž. mojo izjavo dodala šele kako uro kasneje zaradi njenih družinskih obveznosti. Moja izjava je bila in je še čista resnica.
Na nobenem kolegiju se ni nič dogajalo. Meni je direktor občinske uprave Robert Smrekar, ko sem vprašal kako drugi gledajo na nakup te parcele, odgovoril, da je bil Robert Fakin najprej za nakup, potem je pa mnenje spremenil. Zakaj le ?
In to je vse. Robertu Fakinu želim vse dobro. Preden sem se odločil za odstavitev, sem razmišljal, kako bo njegova družina gledala na to potezo in če jih bo moja odločitev kakorkoli prizadela. Potem sem zvedel, da ne bo nič hudega, saj je Robert dobro preskrbljen in bi, kar se delovne dobe tiče, že lahko tudi imel pogoje za odhod v pokoj, če bi želel, seveda.
Toliko z moje strani. To je čista resnica, ki jo podajam direktno, brez interpretacij novinarjev.
Spoštovani Robert Fakin, zadevo si si skuhal sam.”