Vse sestavine v tej sladici so zmešane v mešalniku, razen moke in sode bikarbone, ki ju najprej presejemo in nato ročno vmešamo v preostalo zmes.
Jajca, maslo in sir vzemite iz hladilnika približno 20 minut preden začnete pripravljati torto. Sobna temperatura olajša pripravo gladke zmesi brez prevelikega truda.
V tem receptu uporabljamo limonin sok in lupinico, zato uporabljamo le ekološko pridelano sadje, ki ni bilo škropljeno.
Sestavine:
425 g rikote
300 g sladkorja
180 g moke
180 g zmehčanega masla
3 jajca
1 velika limona
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
½ čajne žličke sode bikarbone
ščepec soli
sladkor v prahu za serviranje
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Namažite 20-centimetrski pekač za torto in ga postavite na stran.
Moko in sodo bikarbono presejte v veliko skledo in postavite na stran.
Zmehčano maslo in sladkor zmešajte v mešalniku, dokler zmes ni gladka.
Dodajte rikoto in nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine ne združijo.
Postopoma dodajajte jajca, eno za drugim, in nadaljujte z mešanjem.
Dodajte sok ene limone, lupinico ene limone in vanilijev ekstrakt. Nadaljujte z mešanjem.
Nastali zmesi dodajte presejano moko in ročno premešajte.
Zmes prenesite v pripravljen pekač in pecite v predhodno ogreti pečici 45 do 50 minut. Preden sladico vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, ali je pečena.
Pred serviranjem sladico ohladite. Po želji jo lahko okrasite s sladkorjem v prahu. Dober tek!