Dnevi cepljenja v Istri: kje se lahko cepite?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med 13. in 15. januarjem bo po vsej Sloveniji znova potekala velika cepilna akcija s sloganom Varno in zdravo naprej. Na Ministrstvu za zdravje ocenjujejo, da so z decembrsko akcijo cepljenja, ko se je cepilo skoraj 78.000 ljudi, preprečili približno dva tisoč hospitalizacij, pet sto sprejemov v enote intenzivne terapije in tri sto smrti.

 

Tako kot v decembrski akciji, tudi tokrat ostaja cilj čim več ljudi cepiti s prvim, drugim ali tretjim odmerkom, saj Slovenija vstopa v peti val s prenizko prelepljenostjo, preobremenjenimi bolnišnicami in izčrpanim kadrom. V času cepilne akcije se z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od 12 do 18 let, se na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

 

Od danes do sobote bosta množično cepljenje v Kopru izvajala Zdravstveni dom Koper in zdravstveni zavod Cor Medico. Vsi, ki bodo cepili v cepilni akciji, morajo imeti s seboj zdravstveno kartico, osebni dokument in dokazilo o prejšnjih cepljenjih.

 

Cepljenje za nenaročene bodo organizirali v četrtek, 13. januarja, med 8. in 14. uro in med 17. in 20. uro. Istega dne bodo od 14. do 17. ure cepili predhodno naročanje. Cepljenje za nenaročene bodo nadaljevali v petek, 14. januarja, med 8. in 14. uro, ter ga ponovili v soboto, 15. januarja, med 8. in 12. uro.

 

Da bi cepljenje čim bolj približali vsem, je tudi Cor Medico zagotovil dodatne termine za nenaročene. Cepili bodo v petek, 14. januarja, med 14. in 20. uro v Šalari na Vanganelski cesti 20. Na isti lokaciji se bo možno cepiti tudi v soboto, 15. januarja, med 12. in 20. uro. Sicer cepljenje izvajajo tudi vsako sredo od 15. do 17. ure v Ankaranu na Regentovi 2, vsak petek med 14. in 18. uro ter vsako soboto med 12. in 16. uro na Vanganelski cesti 20.

 

V Zdravstvenem domu Izola na Ulici Oktobrske revolucije 11, bodo do sobote vsak dan od 8. do 20. ure cepili brez naročanja. V piranski občini na Cesti solinarjev 1 do sobote prav tako do 8. do 20. ure brez predhodnega naročanja.